TDPD'ye Trabzonlu Başkan

TDPD Olağanüstü Genel Kurulu'nda Trabzon isim başkan oldu.

TDPD'ye Trabzonlu Başkan

21.Dönem Trabzon Milletvekili Nail Çelebi Türk Dünyası Parlementerler Derneği'nin 8 Kasım 2016 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçildi.

NAİL ÇELEBİ KİMDİR?

1954 yılında Trabzon'un Çaykara İlçesi Taşkıran Köyü (1999 yılında Belde olmuştur.) doğdu.İlk ve Orta öğrenimimi Çaykara'da,lise öğrenimimi Bilecik'te tamamladı.
 
1981 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu, aynı yıl Köy işleri ve Kooperatifler Bakanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 1986 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığında Başmüfettiş oldu. Aynı yıl Türkiye ve Orta Doğu Amme idaresi Başkanlığınca düzenlenen Teftiş Hizmetlerinin Geliştirilmesi Seminerini ve Devlet Lisan Okulu'nu başarı ile tamamladı. 1988 yılında TYUAP Projesi çerçevesinde Almanya ve İngiltere'de inceleme ve değerlendirme gezilerine katıldım, aynı yıl 3 ay süreli Avrupa Topluluğu Temel Eğitim Kursuna ve devamında 2 yıl süreli Yabancı dil programını başarıyla tamamladım. 1995 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 1997 yılı içinde Orta Doğu Amme idaresi tarafından düzenlenen Üst Yönetici Seminerine katıldı.
 
1939 yılında kurulan ilk meslek teşekkülü özelliği ile meslek odasının kuruluşuna öncülük eden,Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği'nde 1990 yılından itibaren Yönetim Kurulu Üyeliği, Danışma Kurulu Üyeliği, Denetleme Kurulu Üyeliği ve 1995-1997 döneminde ve 1997-1999 döneminde Genel Başkanlık, Türk Ziraat Mühendisleri Birliği Vakfı'nda; Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Kooperatifçilik Kurulu'nda;Denetleme Kurulu Üyeliği ve Denetleme Kurulu Başkanlığı, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu'nda;1993-1994 döneminde Türk Tarım-Orman Sendikası kurucu Genel Başkan Yardımcılığı, görevlerinde bulundu.
  
18 Nisan 1999-3 Kasım 2002 tarihleri arasında 21. Dönem MHP Trabzon Milletvekili olarak,1.yasama döneminde, KİT Komisyonu üyeliği, 2.yasama döneminde de Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürüttü. 
 
Çelebi evli ve iki çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem