TC ile ne sıkıntınız var...

 Son dönemlerde Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar ile sağlık kuruluşlarından TC ibaresi kaldırıldı. Bu uygulamaya Trabzon sokaklarından sendikalara kadar herkes tepkisini gösterdi. Bir grup Trabzonlu vatandaş kendileri TC ibaresini tabelalara yapıştı

TC ile ne sıkıntınız var...

 

Son dönemlerde Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar ile sağlık kuruluşlarından TC ibaresi kaldırıldı. Bu uygulamaya Trabzon sokaklarından sendikalara kadar herkes tepkisini gösterdi. Bir grup Trabzonlu vatandaş kendileri TC ibaresini tabelalara yapıştırdığı da gözlemlenirken son olarak CHP merkez ilçe başkanlığından bir açıklama geldi.

Merkez İlçe adına açıklama yapan Başkan Ahmet Kaya, “PKK ile masaya oturarak barış görüşmelerini  sürdüren AKP iktidarının, Türk kimliğine ve Cumhuriyetin temel değerlerine kafayı taktığını görüyoruz.”dedi. Kaya, “Önce Ziraat Bankası logosunda T.C’yi çıkardılar.Şimdi de Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tüm aile sağlık merkezlerine bir yazı göndererek Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan “TC” ibaresini tabelalardan kaldırılmasını istedi. Mahallenizdeki Sağlık Ocaklarının tabelalarına baktığınızda tabeladan TC.’nin kaldırılmış olduğunu görürsünüz. Bu uygulamayı yapan AKP Hükümeti yetkilileri; Sağlık Bakanlığı Hangi Devletindir, O devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil midir?”şeklinde konuştu.

TC’ nin kaldırılmasını isteme amacınız nedir, Türkiye’yi nereye sürüklemek istiyorsunuz? Şeklinde soru soran CHP Merkez ilçe Başkanı Ahmet Kaya, “ Yoksa, biz derin uykulardayken Devletimizin adını mı değiştirdiniz? Öcalan ve PKK böyle mi emretti ,”TC ismini silin mi” “dedi?Yazıklar olsun!.. Önce Atatürk’e, sonra “Türk”, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’ne kafayı taktılar.

TÜRK’üm demek IRKÇILIK oldu! Türk bayrağı AÇMAK yasak! Hükümetin ağzından Türk Milleti sözünü duymak mümkün değil, Türk Milleti ve Türk Milliyeti ayaklar altına alınıyor. ”’ Ne mutlu Türküm Diyene ”yazıları kaldırılıyor, Yeni Anayasadan “TÜRK” sözü kaldırılmak isteniyor! Ne oluyoruz, bu ne rezalettir? “Türk” ismini kaldırıp yerine ne koyacaksınız? Bu Milletin adı 1000 yıldır Türk Milletidir. Türk Milleti isminin arkasında binlerce şehidin kanı, mücadelesi, emeği vardır. ”Türkiye işgal edilmiştir” dediğimizde;”Yok öyle bir şey”deniyor. Ne istiyorsunuz Türk Milletinden? ne istiyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinden? Türkiye Cumhuriyeti İsmi nerenize batıyor? Bu topraklardan bu ismi kaldırmaya hiçbir zaman gücünüz yetmeyecektir!”dedi.

Kaya son bölümde Türk Milleti ismini silmek ve Türkiye’yi başka noktalara çekmek isteyenler karşılarında daima Cumhuriyet Halk Partisini bulacaklardır kelimelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem