TBMM'den İsrail'e kınama !

TBMM Dışişleri Komisyonu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir bildiri yayınladı.AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır'ın başkanlığında toplanan komisyon, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele alan bildiri üzerinde çalıştı. H

TBMM'den İsrail'e kınama !

TBMM Dışişleri Komisyonu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir bildiri yayınladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır'ın başkanlığında toplanan komisyon, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele alan bildiri üzerinde çalıştı. Hazırlanan ortak bildiriyi, Komisyon Başkanı Volkan Bozkır okudu.

Bildiride, İsrail'in 8 Temmuz günü başlattığı füze saldırıları ve bilahare devreye soktuğu deniz destekli kara ve hava harekatı neticesinde bugüne kadar, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu ve çoğunluğu sivil olan 300'ü aşkın Filistinli'nin yaşamını yitirdiği, 2000'den fazla masum sivilin yaralandığına dikkat çekildi.

İsrail'in insanlık vicdanına ve uluslararası hukuka tümüyle aykırı, devlet terörü niteliğindeki bu saldırılarının, bölgede yaşanan insanlık trajedisini daha da derinleştirdiği ifade edilen bildiride, "Gazze'de yaşananlar, Türkiye'de derin bir infial uyandırmıştır" denildi.

Her geçen saatin, yıllardır abluka ve kısıtlamalar altında, son derece zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan, Gazze'deki masum Filistin halkına, daha çok ölüm ve sefalet getirdiği belirtilen bildiride, söz konusu trajediye uluslararası kamuoyunun duyarsız kalmasının insanlık vicdanını derinden yaraladığı bildirildi.

 -Uluslararası topluma çağrı

Komisyonu olarak, İsrail'in meşru devlet anlayışıyla bağdaşmayan, Filistin halkına yönelik, uluslararası hukuku ve en temel insan haklarını ayaklar altına alan söz konusu saldırılarını ve çocuk, kadın demeden sivil halka yönelik gerçekleştirmekte olduğu katliamı şiddetle kınandığı ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in, başta Gazze olmak üzere, Filistin topraklarına ve Filistin halkına, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak yürüttüğü askeri harekatın ve katliamın derhal durdurulmasını; taraflar arasında sürdürülebilir bir ateşkes için görüşmelerin en kısa sürede başlatılmasını; son dönemde gözaltına alınan Filistinliler'in, İsrail'in 2011 ve 2012 yıllarındaki taahhütleri çerçevesinde serbest bırakılmasını; acil insani yardımlar başta olmak üzere, Gazze dahil, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik ulaşımın serbestleştirilmesini teminen, tüm engel ve ambargoların derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.

Uluslararası toplumu, İsrail'in saldırganlığına karşı duyarlılığını gösterecek güçlü tepkileri vermeye, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı olmak üzere, NATO, Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Ligi ve ilgili tüm uluslararası örgütleri, bu saldırıların ve katliamın durdurulması için acil olarak harekete geçmeye davet ediyoruz.

TBMM Dışişleri Komisyonu olarak; Filistinli kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı, onların her zaman yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olacağımızı, Gazze'de sürdürülebilir bir ateşkesin tesisi yönündeki yoğun gayretlerimizi ve bu zorlu dönemde Filistinli kardeşlerimize sağladığımız güçlü desteği arttırarak devam ettireceğimizi tekrar ifade ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler