TBMM'de koalisyon olur mu?

Türkiye'nin Seçimi'ne konuk olan, Optimar kamuoyu araştırma şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Daşdemir'in konuşmasında yer alan çarpıcı noktalar: "Asıl can alıcı soru koalisyonu kuramama ihtimali yani, özellikle AK Pa

TBMM'de koalisyon olur mu?
Türkiye'nin Seçimi'ne konuk olan, Optimar kamuoyu araştırma şirketi Genel Müdürü Hilmi Daşdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
İşte Daşdemir'in konuşmasında yer alan çarpıcı noktalar:
 
"Asıl can alıcı soru koalisyonu kuramama ihtimali yani, özellikle AK Parti herkese sıcak yaklaşıyor ve herkesle masaya oturabileceğini belirtiyor. Bir koalisyon olmazsa CHP kendi tabanını kendi etrafında tutacaktır. Ancak MHP öyle değil. MHP, AK Parti ile koalisyonu kuramazsa ve CHP'ye mahkum ederse bunun hesabını verebilecek durumda olduğunu zannetmiyorum çünkü MHP ve AK Parti tabanı birbirine çok yakın tabanlar. AK Parti'ye çözüm süreci ve asgari ücret vaadi gibi sebeplerden dolayı vermeyen insanların bir sebepleri vardı. Ama MHP koalisyondan kaçarsa, bu noktada her hangi bir adım atmazsa bunu açıklaması zordur. Hele hele bir de erken seçim gibi bir alternatif ortaya çıkarsa o zaman AK Parti tek başına iktidar olabilecek bir çoğunluğu yakalayabilecektir."
 
"AK Parti ile MHP'nin, CHP ile de HDP'nin birlikte hareket edeceğini ve birleşeceğini düşünüyorum ki, MHP'nin şu an çok ciddi gerekçeleri var. MHP ve AK Parti'nin tabanda bir ölçüde birleşme ihtimalini görüyorum. Ama bu orta vadede bugünden yarına değil..."
 
"ABD Türkiye ve Kuzey ırak arasındaki 50 yıllık anlaşmayı çöpe attırmış"
 
"Bugün öğrendiğim bir şey. Daha önceden belki kamuoyuna yansımış olabilir. Biliyorsunuz IŞİD güçleri Erbil'in 40 kilometre yakınına kadar gelmişlerdi. PYD oraya kadar bir varlık gösteremedi. Amerika müdahale etti ve oradan uzaklaşmalarını sağladı. Amerika bu müdahale karşılığında şart olarak Türkiye ve Kuzey Irak arasındaki 50 yıllık petrol anlaşmasının çöpe atılmasını istemiş. Onlar çöpe atıldı."
 
"Amerika koalisyon CHP'yi bu nedenle istiyor. MHP ile bunu yapması mümkün mü? Burada yerli olan, milli olan ne varsa CHP bunun düşmanı halibe geldi. Baykal döneminde böyle değildi...Kılıçdaroğlu talimat diyeceğim yönlendirme değil. Bununla ilgili bende farklı bilgiler var ama televizyonda paylaşamıyorum. CHP uluslararası her türlü yapının talimatına açık hale gelmiştir."
 
Koalisyon kurulur mu? Kurulmazsa ne olur?
 
"Öncelikli olarak halk, tek parti istiyordu ama bu gerçekleşmedi. Önümüzde bir koalisyon ihtimali var ve bu koalisyon AK Parti-MHP koalisyonu kabul ediliyor taban tarafından. Bunun zorlayıcısı taban idi, millet idi. Gelelim kırmızı çizgilere. Bahçeli seçimden korkmadığını ilk başta açıklayan isimdi. Ama şu an bir seçim olursa en çok zarar gören de MHP olacaktır. Şimdi MHP'nin kırmızı çizgilerinin başında Saray geliyor. Ben bunların uzlaşılacak meseleler olduğunu düşünüyorum ancak çözüm sürecinde MHP ve HDP ne konuşacak? Ama bu faydalı olabilir. Daha önce HDP'ye verilen tavizlerin önüne geçebilir."
 
Kaynak : Kanal A

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler