TBMM bugün açılıyor!

Genel seçimlerden sonra tutuklu vekiller krizi, Meclis boykotu ve yemin boykotu gibi süreçlerin damga vurduğu TBMM bugün 2. yasama yılının açılışıyla beraber işbaşı yapacakTBMM’nin 24. dönemini yemin kriziyle açan ve ardından tatile giden milletvekilleri

TBMM bugün açılıyor!

Genel seçimlerden sonra tutuklu vekiller krizi, Meclis boykotu ve yemin boykotu gibi süreçlerin damga vurduğu TBMM bugün 2. yasama yılının açılışıyla beraber işbaşı yapacak

TBMM’nin 24. dönemini yemin kriziyle açan ve ardından tatile giden milletvekilleri 2. yasama yılının açılışıyla bugün işbaşı yapacak. Cumhurbaşkanı, Meclis tarihinde ilk kez “yemin etmemiş” bir grup milletvekilinin yanı sıra BDP’lilerin de bulunduğu Genel Kurul’a hitap ederek yeni yasama yılını açacak.Genel Kurul saat 15:00'da toplanacak.

Meclis Başkanlığı ‘Kürtçe’ yemin etmek isteyen çıkarsa engelleyecek. AK Parti Grup Başkanvekilleri bugünkü programı, “Önce yemin, sonra Cumhurbaşkanı’nın konuşması” şeklinde açıklamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı’nın arka odada yeminin bitimini beklemesi ya da gelişini olası bir saate göre ayarlamasının güçlüğü nedeniyle bu plandan vazgeçildi.

KÜRTÇE İHTİMALİNE KARŞI
Gül’ün konuşmasının öne alınmasında BDP’lilerin yemin sırasında Kürtçe konuşma gibi eylemlerde bulunma ihtimalinin süreyi daha da belirsiz hale getirecek olması ihtimali etkili oldu. TBMM’de dün ayrıca yetkililer Cumhurbaşkanı’nın karşılanması, Genel Kurul’a gelişi ve uğurlanması konusunda kâğıt üzerinde tatbikat yaptı, Cumhurbaşkanı’nın geçeceği güzergâh ve güvenlik önlemleri bu güzergâha göre gözden geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler