TBMM Başkanı’ndan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak, ülkenin birçok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak" dedi.Türkiye Büyük Millet Mecl

TBMM Başkanı’ndan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak, ülkenin birçok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Sivas İl Özel İdaresi tarafından Ulaş ilçesi Kovalı Bölgesi'nde yapılan Et ve Entegre Tesisi'nin Et ve Süt Kurumu'na devir teslim törenine katıldı. Törene Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Arzu'nun yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bize düşen onların uğruna can verdiği değerleri korumak, yüceltmek ve güçlendirmektir. İşte bugün burada açılışını yaptığımız tesislerde bu amaç doğrultusunda çalışmaktadır. Bugün Sivas'ın bir hayali gerçekleşiyor. 2000 yılında özelleştirilen ve kapanan Et ve Balık Kurumu'nu yeniden Sivas'a kazandırıyoruz. Yapmak zor, zoru başaranlara teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Süreci bilen zorluğun derecesini de bilir. Uzun bir süreç içerisinde bir eser çıktı Sivas bir değer kazandı" dedi.

Eseri işletmenin eseri ortaya koymak kadar önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak ülkenin bir çok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiye rayına oturtacak, en önemli faaliyet alanı Allah'a hamdolsun Sivas kırsal kalkınmada Türkiye'nin en ileri gelen illerinden" şeklinde konuştu. Sivas'a kırsal kalkınma alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yılmaz, bu yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti.

GIDA BAKANI: "TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA 7'NCİ TARIM EKONOMİSİ HALİNE GETİRDİK'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ise, "Türkiye'yi dünyada 11'inci tarım ekonomisinden 7'nci tarım ekonomisi haline getirdik. Avrupa'nın 4'üncü tarım ekonomisinden, Avrupa'nın birinci tarım ekonomisi haline getirdik. Tarımsal gayri safi milli hasılamızı 23 milyar dolardan, 61 milyar dolara getirdik. 76 milyon nüfusumuzu besliyoruz. 40 milyon turistimizi ağırlıyoruz. Bölgemizdeki olaylar nedeniyle ülkemize gelen 2.5 milyon komşumuzu beslemenin dışında 18 milyar dolarlıkta tarımsal ürün ihracatı yapıyoruz. Tarımda da diğer alanlarda olduğu gibi çok büyük bir başarı elde ettik. Bu elde ettiğimiz başarılar hükümetimizin verdiği desteklerinin yanında çiftçilerimizin de çok büyük emeği var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe almaya hak kazanan çiftçilere Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan Kutbettin Arzu temsili olarak çeklerini verdi. Daha sonra ise Başkan Yılmaz, Bakan Arzu et ve entegre tesisinin Et ve Süt Kurumu'na devredilmesine ilişkin protokolü imzaladı. Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Arzu daha sonra tesisleri gezerek incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler