Tazyikli Suyun İçinde Ne Var?

Dün başlayan müdahalelerde tazyikli su sıkılanların ciltlerinde ortaya çıkan kırmızılık müthiş bir iddiaya yol açtı. Taksim'de Milliyet Fotoğraf Servisi Müdürü Yurttaş Tümer'in çektiği bir fotoğrafta polislerin TOMA'ların içine döktüğü mavi bidonların üze

Tazyikli Suyun İçinde Ne Var?
Dün başlayan müdahalelerde tazyikli su sıkılanların ciltlerinde ortaya çıkan kırmızılık müthiş bir iddiaya yol açtı. Taksim'de Milliyet Fotoğraf Servisi Müdürü Yurttaş Tümer'in çektiği bir fotoğrafta polislerin TOMA'ların içine döktüğü mavi bidonların üzerinde gaz solüsyonu yazarken, İstanbul Tabip Odası Başkanı da sudaki kimyasal içeriğin şiddetli reaksiyona sebep olduğunu açıkladı.
 
VALİ CEVAP VERDİ
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu polisin TOMA'lara kimyasal madde konulduğu iddiasına cevap verdi.
 
Vali Mutlu, "TOMA'yla tazyikli su püskürtülüyor. Bazı araçlarda püskürtülen su renklidir çünkü ilaçlı bir sudur bu. Bu ilaçlı suyun kimyasalla falan hiçbir ilgisi yoktur." dedi.
 
TABİP ODASINDAN AÇIKLAMA
 
İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu TOMA'dan sıkılan suyun kimyasal içeriğinin şiddetli reaksiyona sebep olduğunu öne sürdü. Polisin göstericileri dağıtmak için kullandığı tazyikli suyun çok sayıda kişinin derisini yaktığı iddia ediliyor.
 
Polis dün geceden beri Gezi Parkı'na tekrar girmek için uğraşanları biber gazı, gaz bombası ve TOMA'lardan tazyikli su sıkarak uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu sırada sosyal medyada dolaşan ve tazyikli suya maruz kalan vatandaşların fotoğraflarında vücutlarında kabarcıklar olduğu görüldü.
 
İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu dün gece görülen vakalarla ilgili şunları söyledi:
 
"Alerjik reaksiyon olduğu açık, daha öncekilerden farklı olarak suyun temas ettiği yüzeylerde alerjik reaksiyon oluşuyor. Dün akşam onlarca kişi tespit ettiğimiz suya maruz kaldıklarında en az 2 saat süren bir alerjik reaksiyona maruz kaldılar yanık hissi veren ve elbiseleri çıkarmadıkları sürece süren bir etkisi var. İki saat sonra sonlanıyor. Bunu şu anda bizim tespit etmemiz mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler