Taziyede Öcalan posteri gerginliği

1997 yılında Bitlis'te çıkan çatışmada Yılmaz Geçer'in öldüğünün geçtiğimiz günlerde PKK tarafından açıklanması üzerine Şırnak'ın İdil İlçesi'nde yaşayan ailesi, taziye çadırı kurdu.Yeni Mahalle'de kurulan taziye çadırına Abdullah Öcalan posterleri ile PK

Taziyede Öcalan posteri gerginliği

1997 yılında Bitlis'te çıkan çatışmada Yılmaz Geçer'in öldüğünün geçtiğimiz günlerde PKK tarafından açıklanması üzerine Şırnak'ın İdil İlçesi'nde yaşayan ailesi, taziye çadırı kurdu.

Yeni Mahalle'de kurulan taziye çadırına Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamaları asıldı. Sabah saatlerinde taziye çadırının bulunduğu yere gelen polis ekipleri, Geçer'in babası Fiyas Geçer'den Öcalan posterleri ile PKK flamalarının indirilmesini isteyerek bölgeden ayrıldı.

Saatler sonra yeniden taziye çadırının bulunduğu bölgeye gelen polis ekipleri, poster ve flamaların indirilmediğini görünce, kaldırılması için yine uyarıda bulundu.

Ancak taziye sahiplerinin poster ve flamaları indirmek istememesi üzerine gerginlik yaşandı.

Yaşanan arbede sırasında arada kalan bir polis memuru havaya bir el ateş etti.

Bu sırada PKK'lının babası Fiyas Geçer gözaltına alırken, taziye çadırının önündeki poster ve flamalar çadırın içine alındı. Bir süre devam eden gerginlik araya girenler tarafından önlendi.

Gözaltına alınan Fiyas Geçer, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler