''Tayyip Erdoğan'a Yutturamazsın''

S&P'nin görünümü düşürmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "İflas eden Yunanistan'ı yükseltiyor, bizi düşürüyor.Böyle saçmalık olur mu? Tamamen ideolojik bir yaklaşım. Bunu kimse yutmaz. Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın" dedi.Başbakan Tayyip Erdoğan,

''Tayyip Erdoğan'a Yutturamazsın''

S&P'nin görünümü düşürmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan, "İflas eden Yunanistan'ı yükseltiyor, bizi düşürüyor.

Böyle saçmalık olur mu? Tamamen ideolojik bir yaklaşım. Bunu kimse yutmaz. Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 5. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı'nda yaptığı konuşmada kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü düşürmesine sert tepki verdi.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"S&P bir açıklama yaptı, ben bunu çok garipsedim. Pozitifte olan Türkiye durağana indiriliyor. Neye göre indiriyorsun? Belli süre pozitifte kalanı artırması gerekirken, Türkiye'ye artırırsam ideolojik olarak sıkıntı doğurur. İflas eden Yunanistan'ı, İrlanda'yı yükseltiyor. Böyle saçmalık olur mu? Tamamen ideolojik bir yaklaşım. Bunu kimse yutmaz. Bunu Tayyip Erdoğan'a yutturamazsın. Niye? Kalkınan bir ülkem var benim. Alan el olmayan veren el olan bir Türkiye var.

Sen kalkıp Türkiye'nin kredi notunu durağana indirirsen bunu yemezler. Ve bunun bedelini 'artık ben seni bir kredi kuruluşu olarak tanımıyorum' demek suretiyle açıklarız. Halep oradaysa arşın burada. Çalışma ortada, üretim ortada, ihracat ortada. Büyüme oranında dünyada ikinci, sene kalkıp da Türkiye'ye böye not verirsen bunu kimse yutmaz.''

Tekstil ve hazırgiyim sektörüne ilişkin konulara da değinen Başbakan Erdoğan "Tekstil ve hazırgiyimde bizim çok avantajlarımız var. Tecrübe var, coğrafi üstünlük var. Artık kamu eliyle fabrika açma modeli bitti.

Biz yol açacağız, yol yapacağız, havaalanı inşa edeceğiz. Enerjiyi ucuza sanayiciye ulaştıracağız. İstikrarı ve güvenliği sağlayacağız. Terörün Türkiye'ye maliyeit 350 milyar doların üzerinde. Şu anda bölge halkı bizim samimiyetimizi görüyor ve bizi destekliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem