Tayyar'dan flaş açıklamalar!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un internet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili olarak, "İlker Başbuğ'un mevcut dosya içindeki bilgi, belge ve delillere göre değerlendirildiğinde şüphel

Tayyar'dan flaş açıklamalar!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un internet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanmasıyla ilgili olarak, "İlker Başbuğ'un mevcut dosya içindeki bilgi, belge ve delillere göre değerlendirildiğinde şüpheli sıfatıyla hakkında soruşturma açılması ve tutuklanmasının doğal bir sonuç olduğunu görüyorum." dedi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un internet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanmasının bir sürpriz olmadığını ifade eden Tayyar, şöyle devam etti: "İfadesine başvurulan 7 sanık, açıklamalarında talimatı dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan aldıklarını ifade etmişlerdir. Kaldı ki mahkeme dosyasında da bulunan ıslak imzalı belgede söz konusu internet andıcının Genelkurmay başkanına arz olunduğunu gösteren bir belge var. Dolayısıyla hepsi bir araya geldiğinde İlker Başbuğ'un ifadesine başvurulmadan yürütülecek bir soruşturmanın ve davanın mutlaka eksik kalacağını düşünüyorum. O nedenle İlker Başbuğ'un mevcut dosya içindeki bilgi, belge ve delillere göre değerlendirildiğinde şüpheli sıfatıyla hakkında soruşturma açılması ve tutuklanmasının doğal bir sonuç olduğunu görüyorum."

ULUDERE OLAYINDA YABANCI İSTİHBARAT SERVİSİNİN DESTEĞİ VAR

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 35 sivilin öldüğü olaya değinen Tayyar, "Dünyada yeni bir düzen kuruluyor. Kartlar yeniden dağıtılıyor. Bu yeni denklemde Türkiye'nin bölgesel güç olarak etkin bir pozisyon almasını istemeyen içeride ve dışarıdaki güç odakları provokatif eylemlerle Türkiye'yi kendi içine kapatmak ve Kürt meselesi başta olmak üzere kronik sorunların çözümünü engelleme konusunda ciddi bir çaba içerisindeler." ifadelerini kullandı. 35 vatandaşın ölümüne yol açan olayda, barış sürecini sabote etmek isteyen PKK içindeki bazı unsurlarla, devlet içindeki karanlık unsurların işbirliği halinde devlete tuzak kurduklarını düşündüğünü anlatan Tayyar, "Bu sürece yabancı bir istihbarat servisi de destek vermiştir. O nedenle bu gelişmelerin aklı selimle değerlendirilmesi, Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyen senaristlerin oyununa gelinmemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ, ÖNCE PKK'YA KARŞI TAVRINI ORTAYA KOYSUN

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'le ilgili 'onbaşı' yakıştırmasını yakışıksız bulduğunu kaydeden Şamil Tayyar, şöyle konuştu: "Genelkurmay başkanının siyasi konularda açıklama yapması doğru bulmuyorum. Ama BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın da aşağılayıcı bir ifadeyle yüklenmesini yakışıksız buluyorum. Eğer Demirtaş, Genelkurmay başkanına posta koyacak cesareti kendinde buluyorsa önce terör örgütü PKK'ya karşı tavrını ortaya koysun. İplerini elinde tutanlara karşı haykırsın. Eğer bunu başarırsa Kürt meselesinin çözümüne ve Türkiye'nin demokratikleşmesine daha çok katkıda bulunur. Sayın Başbakan ifade etmişti. Silahlı efendileri bunların iplerini serbest bırakmazsa tuvalete bile gidemezler. Eğer kendilerini yürekli addediyorlarsa önce bu özgürlüklerini sağlasınlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler