TAYAD'lılar yine sahnede

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, hasta olan tutuklu arkadaşları Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı karşısına çadır kurup 2 gün sürecek açlık grevine başladı. TAYAD üyesi yaklaşık

TAYAD'lılar yine sahnede

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, hasta olan tutuklu arkadaşları Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı karşısına çadır kurup 2 gün sürecek açlık grevine başladı. 

TAYAD üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması isteğiyle Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl binası önünde toplandı. Grubun parti binası önüne çadır kurup açlık grevi yapacağı ihbarını alan polis ekipleri parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.Polis, grubun çadır kurma ihtimaline karşılık çok sayıda sivil zabıta ekibini de parti binası önünde hazır bekletti.

Polis bariyerleri önüne gelen ve 'Hasta tutsak Yasemin Karadağ serbest bırakılsın' yazılı pankart açan grup adına bin açıklama yapan Olcay Karadağ, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde 7 aydır tutuklu bulunan Yasemin Karadağ'ın tutuklanmadan bir süre önce beyin kanaması geçirdiğini ve bir böbreğinin alındığını, diğerinin ise bir kısmının çalıştığını hatırlattı. Karadağ'ın tutuklanma sürecini anlatan kardeşi Olcay Karadağ, ablasının serbest bırakılarak tedavisinin dışarıda yapılmasını istedi.

'Hasta tutsaklar serbest bırakılsın' , 'Devrimci tutsaklar onurumuzdur' Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz' , 'Yasemin Karadağ serbest bırakılsın' şeklinde sloganlar atan grup açıklamanın AK Parti il binası karşısındaki yeşillik alana geçerek sembolik bir çadır kurdu. Grup, 2 gün sürecek açlık grevine başladı.

Grubun parti binası karşısına geçmesiyle polis de müdahaleden vazgeçti. Grubun bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem