Tasfiye furyası CHP'yi de ayağa kaldırdı

CHP , Emniyet'te yaşanan tasfiye leri sivil darbe olarak yorumladı. Parti sözcüsü Haluk Koç , binlerce polisin görev yerinin değiştirilmesi karşısında "Bunlar hangi darbe döneminde yaşandı?" diye sordu.   Anamuhalefet Emniyet'teki kıyıma tepkili. CHP Sözc

Tasfiye furyası CHP'yi de ayağa kaldırdı
CHP , Emniyet'te yaşanan tasfiye leri sivil darbe olarak yorumladı. 
Parti sözcüsü Haluk Koç , binlerce polisin görev yerinin değiştirilmesi karşısında "Bunlar hangi darbe döneminde yaşandı?" diye sordu. 
 
 
Anamuhalefet Emniyet'teki kıyıma tepkili. CHP Sözcüsü Haluk Koç, "Cumhuriyet tarihinde görülmedik bir süreç yaşanıyor. Çaycı odacı dahil değiştiriliyor.. Türkiye genelinde 2500 polis görevden alındı. " ifadelerini kullandı. Parti Sözcüsü Koç, "Bu korkunun sebebi ne? Bu sivil darbe değildir de nedir?" diyerek yaşananları sivil darbeye benzetti. 
 
CHP'de Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken; sözcü Haluk Koç kameraların karşısındaydı. Darbe dönemlerini hatırlatıp soran Koç, polis teşkilatında yaşanan tasfiyelere "12 eylül de 28 şubatta bunlar oldu mu? Polis kahramanlık destanı yazdı diyen kimdi?" sözleriyle tepki gösterdi. 
 
Koç, devlet içinde paralel yapılanma iddialarına da tepkiliydi. "Bunlarla yolsuzlukların üzeri kapatılmasın" dedi ve şunları söyledi: 
 
"Çete bahanelerini kimse yutmaz. Yapılan operasyonlar yolsuzluğu ve rüşveti örtmek için yapılan mıntıka temizliğidir. Hiç bir güç bu asrın yolsuzluğunun hesabını vermeden gidemez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler