"Taşeron meselesi yeni bir mesele değil"

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, geçtiğimiz aylarda Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçilere kadro müjdesinin ardından bu kapsamda 6 bin 417 kişiye kadro verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Yol İş Sendikas

"Taşeron meselesi yeni bir mesele değil"

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, geçtiğimiz aylarda Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçilere kadro müjdesinin ardından bu kapsamda 6 bin 417 kişiye kadro verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Yol İş Sendikası olarak 4 yıldır bunun mücadelesini verdiklerini söyledi. 

Trabzon’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, taşeron işçilere kadro konusunu 2010 yılında gündeme getirdiklerini ifade ederek, “Taşeron meselesi son günlerde değil 2010’dan beri bizim gündeme getirdiğimiz bir konu. Türkiye genelinde bütün arkadaşlarımız bu sevinci kutlamakta. Bu sevinci hep birlikte yaşamaktalar. Bunun gerçekleşmesi kolay değildi. Biz Yol İş Sendikası olarak 2010 yılında kamuda Karayolları'nda çalışan asıl işi yapan taşeron işçi arkadaşlarımızı sendikamıza üye yaparak iş kanununun 2. maddesi gereği asıl işte alt iş veren çalıştırılamaz ibaresini dikkate alarak sendikamıza üye yaptık. Karayolları'na dava açtık dolayısıyla bu davaları kazandıktan sonra bu kadrolar verildi.
 
20151119aw581398_02.jpg
 
Yani bu kadrolar herhangi siyasi iktidar tarafından lütuf halinde bize verilmiş değil. 4 yıl bu işin mücadelesi verilmesinde mahkemeler kazandıktan Yargıtay onayladıktan sonra verildi. Türk İş Genel Başkanımız Ergün beyin o dönemdeki zamanki Çalışma Bakanımız Faruk Çelik’in bunda emeği çok oldu. O zamanki Başbakanımız şu andaki Cumhurbaşkanımız talimat vermişti. Bu mahkeme karanının uygulaması neticesinde bu kadrolar verildi. 6 bin 417 kişiye maliyeden kadro çıktı ve mahkeme kararları uygulandı. Bu esnada bütün mecliste diğer muhalefet partilerinde siyasi iktidarda sürekli taşeron işçilerini mecliste gündeme getirdiler. Neden getirdiler? İşte Yol İş Sendikası'nın vermiş olduğu mücadele sonucunda ve bunlara ayrıca seçim programlarına koydular. Hem siyasi iktidar hem muhalefet partileri iktidar oldukları zaman kamuda çalışan ve asıl işi yapan taşeron işçilerinin tamamına kadro vereceklerini sözünü verdiler. Sonuçta AK Parti yine tek başına iktidar oldu Sayın Başbakanımız da hükümet kurulduktan sonra üç ay içerisinde bu konuların çözüleceğini söylüyor. Bu bizim Karayolları'nda işe başlayanların dışında olacak yani dava açmayan asıl işte çalışanların tespiti sonucunda diğer arkadaşlarımız da kadroya geçmiş olacaklar. Bu sadece Karayolları'nda değil, bunun öncülüğünü ve yolunu açan Yol İş Sendikası olmasından dolayı da elbette ki biz de mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.
 
20151119aw581398_01.jpg
 
"YOL İŞ SENDİKASININ VERMİŞ OLDUĞU MÜCADELE SONUCUNDA TÜM KAMUDA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ KADROYA GEÇECEKTİR"
 
Verdikleri mücadele sonucunda tüm kamuda çalışanlara kadro imkanı imkanı doğduğunu ifade eden Ağar, “Sadece Karayolları'na sınırlı kalmayarak tüm kamuda çalışan ve asgari ücrete mahkum edilen taşeron arkadaşlarımız sonuçta Yol İş Sendikası'nın vermiş olduğu mücadele sonucunda tüm kamuda çalışan asıl işi yapan arkadaşlarımız kadroya geçecektir. Nasıl olacak bu? Bakanlar kurulu hükümet kurulduktan sonra asıl işi ve yardımcı işi belirleyecek. Öyle kanun çıkartıldı. Asıl iş yardımcı iş belirlendikten sonra da asıl işte çalışan arkadaşlarımızın tespiti yapılacak dolayısıyla hiç dava açmadan arkadaşlarımız direkt kadrolarını alacaklar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu işin takipçisi olacağız. Bakanlar Kurulu kısa zamanda asil işi ve yardımcı işleri belirleyecek. İnşallah sayın Başbakanın dediği gibi üç ay içinde de diğer arkadaşlarımız mutlu sona ulaşırlar. Bu taşeron meselesinden kısmen kurtulmuş oluruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem