Taşeron işçilerine Faruk Çelik'ten müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm süreci ve Taşeron işçilerinin sorunları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çelik, Taşeron işçilerine müjde verdi. Bakan Çelik, Taşeron işçilerinin sorunlarının çözüleceğini, Taşeron düzenlemesinin Eki

Taşeron işçilerine Faruk Çelik'ten müjde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm süreci ve Taşeron işçilerinin sorunları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çelik, Taşeron işçilerine müjde verdi.
 
Bakan Çelik, Taşeron işçilerinin sorunlarının çözüleceğini, Taşeron düzenlemesinin Ekim ayında TBMM'den geçeceğini açıkladı.
 
Taşeron işçilere yönelik düzenleme
 
Bakan Çelik, taşeron işçilerle ilgili uzun bir çalışma yaptıkları, işçiler, partiler ve sendikalarla görüştüklerini belirterek, bu konunun uzlaşının zor olduğu bir alan olduğunu söyledi.
 
Her platformda taşeron işçilerinin emeğinin sömürüldüğünü ve bazı haksızlıkların yaşandığını ifade ettiklerini aktaran Çelik, şöyle devam etti:
 
"Çalışma saati diyorsunuz, 8 saat diyorsunuz, bazen 10-12 saat çalıştırılıyor. Para var mı karşılığında, yok. Bu düzensizlik ortadan kalkacak. Ne kadar çalışman gerekiyorsa o kadar çalışacaksınız, onun üzerinde bir çalışma varsa mutlaka bunun bedelinin düzenlenmesini inşallah getireceğiz. Tazminatlarla ilgili düzenlemeler gelecek. Kamuda çalışanların yaşadıkları yargı sorunları var.
 
O sorunlara mutlaka çözüm üretilecek. Üç gün önce sayın Başbakanımıza sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmamızı tamamladık, taşeronla ilgili çalışmamızı konuşurken dedi ki, 'Bunu inşallah Ramazan ayı içerisinde hep beraber oturalım, çok geniş bir şekilde değerlendirip ekim ayında gerçekleştireceğimiz ilk yasal düzenleme bu konuda olsun' dedi. İnşallah ekim ayında sizin çalışma koşullarınızı, imkanlarını ve yaşadığınız sorunları büyük ölçüde çözecek bir düzenlemeyi parlamentodan geçireceğiz."
 
Çelik, bir süre yüzme kursu alan çocuklarla sohbet ederek onları izledi.
 
Daha sonra Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde Eyyübiye yerleşkesinde test yayına yapan HÜR TV'nin açılışına katılan Çelik, televizyonun çalışmaları hakkında HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'dan bilgi aldı.
 
Çelik, buradaki konuşmasında, 1923 yılında Türkiye'de bir üniversite olduğunu ve 307 öğretim elemanı bulunduğunu belirterek, 2013 Türkiye'sinde 170 üniversitenin olduğunu ve yaklaşık 118 bin öğretim elemanının bulunduğunu ifade etti.
 
Üniversitelerin küresel anlamda bilgi ve ülke sorunlarına çözüm üretmek için açıldığını aktaran Çelik, "Üniversiteler bilgi üreten, üretilen bilginin kullanılmasını öğreten, sağlayan ve nitelikli insanın yetişmesini sağlayan en önemli kurumlarımızdandır. Motordur yani üniversiteler. Üniversiteler motor görevi görmüyorsa, arabayı iteceksiniz, Türkiye'ye bu sıkıntıları yaşatmaya hakkımız yok. Türkiye'de üniversitelerin motor olması gerekiyor" diye konuştu.
 
Açılışını yapan Çelik, buradaki stüdyoları gezdi.
 
Bakan Çelik daha sonra Yenice Mahallesi'ne geçerek, İl Özel İdaresi tarafından kent genelinde yapımı tamamlanan 15 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.
 
Silah sesi yok, türkü sesi var
 
Çelik, Şanlıurfa Belediyesi tarafından taşeron işçiler için yapılacak bin 248 konutun temel atma törenine de katıldı.
 
Buradan konuşan Çelik, 1,5 yıldan bu yana taşeron işçilerin sorunlarıyla yoğun bir şekilde ilgilendiklerini belirterek, taşeron işçiler için uygun şartlarda bin 248 konutun yapılmasının kendisi için çok anlamlı ve bunun bütün belediye başkanlarına Şanlıurfa'dan bir mesaj olduğunu söyledi.
 
Şanlıurfa'da konut ihtiyacı bulunduğunu, bu nedenle konut fiyatlarının da çok yüksek olduğuna değinen Çelik, kentte yürüttükleri diğer hizmetlerin yanında toplu konut çalışması yapmak için TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Şanlıurfa'ya geldiklerini ifade etti.
 
Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Çelik, şunları kaydetti:
 
"Bir taraftan barış var, huzur var, artık şehitler gelmiyor, çatışma yok, silah sesi yok, türkü sesi var, güzellik sesi var, şenlik var, düğün var. Ama diğer taraftan ülkenin bu güzel gidişatını kıskanan, barışından kalkınmasından güzelliklerinden rahatsız olanlar da var. Türkiye yıllarca rahatsız edildi, Türkiye kanını içeride kaybetti, enerjisini içeride tüketti. Bu dönem bu kötü gidişata son verildi. Kardeşlik hakim oluyor diye rahatsız olan düşmanlarımız var. Onun için çok uyanık olmamız gerekiyor. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle Türkiye'de ne oluyor ne bitiyor, neler yapılmak isteniyor, ne oyunlar oynanıyor bunu hepimizin işçisiyle, memuruyla, amiriyle değerlendirmesi gerekiyor."
 
Türkiye'ye hizmet etmekten başka birşey yapmadıklarını aktaran Çelik, AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede her alanda büyük değişiklikler olduğunu hayal denilen şeylerin tek tek gerçekleştiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem