Taşeron işçiler eylem yaptı

Sözleşmenin devam etmesini isteyen işçiler, "Yeraltında iş çok. Ama kurumla firmanın sözleşmesi bittiği için biz 24 Haziran itibariyle işsiz kalacağız. İşimize devam etmek için yetkililerle görüşmek istiyoruz" dedi. TTK Üzülmez Müessesesi maden ocağının e

Taşeron işçiler eylem yaptı
Sözleşmenin devam etmesini isteyen işçiler, "Yeraltında iş çok. Ama kurumla firmanın sözleşmesi bittiği için biz 24 Haziran itibariyle işsiz kalacağız. İşimize devam etmek için yetkililerle görüşmek istiyoruz" dedi.
 
TTK Üzülmez Müessesesi maden ocağının eksi 300 kodunda galeri açma ve hazırlık sürme işini üstlenen Star İnşaat ve Ticaret A.Ş.’de çalışan 103 işçi, ihale sözleşmesinin bitmesi üzerine işsiz kalacakları gerekçesiyle eylem yaptı. TTK genel Müdürlüğü önüne gelen işçiler, özel güvenlik ekipleri tarafından durduruldu.
 
TTK yetkilileriyle görüşen işçiler, amaçlarının siyasi bir eylem olmadığını, sadece sözleşmesi biten firmanın işçileri olarak Ramazan bayramı öncesi işsiz kalacak olmanın üzüntüsüyle seslerini duyurmak istediklerini kaydetti.
3 çocuk babası Erkan Karaal(50), "Sorunumuz işsizlik. Star Madencilik’in işi fesh ediliyor, biz de işsiz kaldık. Mağdur edilmemek için TTK yetkililerinden yardım istiyoruz. Biz 100 kişiyle 200 senelik kömür rezervi hazırladık. 200 sene de geçse o ocağın işi bitmez. Biz ekmeğimizin devam etmesini istiyoruz. İşimize son vermesinler. Bayram geliyor, biz ne ile oruç tutacağız? Kimden para isteyeceğiz? Ellerimizdeki nasıra bakın." diye konuştu.
 
"Sendika uyuma işçiye sahip çık, TTK işçiye sahip çık" şeklinde slogan atan işçilerden Muharrem Er(37), şunları söyledi: "Biz ocakta çalışırken çok ağır bedeller ödedik. 2005’ten beri taşeron işçi olarak çalışıyoruz. Ocakta canlar verdik, sakat kaldık, tarifi mümkün değil. Sayın Başbakanımız sesimizi duysun, kendisi de ocağa girdi, bizi iyi anlayacağını düşünüyoruz."
 
Bir süre kurum önünde bekleyen işçilerden 3 temilci, TTK Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Özçelik ve Mustafa Şimşek ile görüştü. Firmanın sözleşmesinin uzatılmayacağını ve yeni ihale yapılacağının kendilerine söylendiğini belirten işçiler, daha sonra olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler