Tartışılan yasada 20 madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarının ilk 20 maddesi kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde 20 madde kabul edildi. Genel Kurul dün saat 15.00’da TBMM Başkanvekili Sadık Yak

Tartışılan yasada 20 madde kabul edildi
TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarının ilk 20 maddesi kabul edildi.
 
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde 20 madde kabul edildi. Genel Kurul dün saat 15.00’da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Malatya 7. Hava Jet Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı havalanan 2 F-4 savaş uçağı Akçadağ bölgesinde düşmesi sonucu 4 pilotun şehit olmasıyla ilgili hakkında bilgi verdiği birleşim, grup önerileri, usul tartışmaları ve sataşma nedeniyle söz almalarla 22.00’a kadar devam etti. Ardından tasarının görüşmelerine geçildi. Sık sık yoklama ve karar yeter sayısı taleplerinin olduğu Genel Kurul çalışmasını saat 01.13’e kadar sürdürdü.
 
Genel Kurul, "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" için bugün 10 saat mesai yaptı. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde 16 maddenin kabul edildiği Genel Kurul’da, bugün ise 10 saatte 4 madde kabul edildi.
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut Yarın saat 14.00’da açılmak üzere oturumu kapattığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler