Tarım Bakanlığı yeni bir kara liste yayınladı

Tarım Bakanlığı insan sağlığını tehdit eden firmalar ve ürünlerle ilgili teşhir listeleri yayınlamaya devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve

Tarım Bakanlığı yeni bir kara liste yayınladı

Tarım Bakanlığı insan sağlığını tehdit eden firmalar ve ürünlerle ilgili teşhir listeleri yayınlamaya devam ediyor. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firma ve ürünleri Bakanlık resmi internet sitesinde yayınladı.
 
Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"01/01/2012 -15/11/2012 tarihleri arasında Resmi Kontrol Görevlilerimiz tarafından yapılan denetim ve kontrollerde  Faaliyet alanı içerisinde takviye edici gıda üretimi olan 135 adet işletmede 357 adet denetim yapılmıştır. Bu işletmeler tarafından üretilen ürünlerin piyasa kontrollerinde muayene ve analiz amacıyla 99 adet numune alınmış ve 62 adet İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır.
 
 Faaliyet alanı içerisinde alkolsüz içecek üretimi olan 462 adet işletmede 901 adet denetim yapılmıştır. Bu işletmeler tarafından üretilen ürünlerin piyasa kontrollerinde muayene ve analiz amacıyla 474 adet numune alınmıştır. Yapılan kontrol ve denetimler sonucu 92 adet İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır.
 
Bu kapsamda alınan numunelerin laboratuvar analizleri sonucunda içeriğinde ilaç etkin maddesi tespit edilen firma ve ürünlerine ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem