Tarım bakanlığı ceza yağdırdı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, bu yıl gerçekleştirilen 587 bin gıda denetimi sonucu toplam 57 milyon 715 bin lira idari para cezası uygulandı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gıda ürünlerine yönelik denetim sayıs

Tarım bakanlığı ceza yağdırdı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, bu yıl gerçekleştirilen 587 bin gıda denetimi sonucu toplam 57 milyon 715 bin lira idari para cezası uygulandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gıda ürünlerine yönelik denetim sayısı, 2002 yılına göre yaklaşık 15 kat, geçen yıla göre ise yüzde 14 arttı. Bakanlık ekipleri, bu yıl gıda üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim yerlerine 587 bin denetim gerçekleştirdi.

Denetimler sonucunda 12 bin işletmeye idari para cezası, 90 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bakanlığın yaptığı toplam 587 bin denetimin 236 bin 400'ü satış yerlerine, 212 bini toplu tüketim yerlerine, 59 bini ekmek, ekmek çeşitleri ve unlu mamullerine, 31 bini pastacılık ürünlerine, 27 bini et ve et ürünlerine, 15 bini süt ve süt mamullerine, 3 bin 400'ü şekerleme ürünlerine, 2 bin 400'ü bisküvi, çikolata, kakaolu ve benzeri ürünler ile alkolsüz içeceklere, 685'i bitkisel ve siyah çay işleme ürünlerine yönelik gerçekleştirildi.

En çok denetim İstanbul'da yapıldı

Denetimler kapsamında 57 milyon 715 bin 963 lira idari para cezası uygulandı. Bakanlık, işletmelere en çok cezayı, "gıda kodeksine aykırı gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten, işleme tabi tutan ve piyasaya arz edenlere 10 bin lira idari para cezası verilir" düzenlemesi kapsamında uyguladı.

En çok denetim yapılan iller sıralamasında ise İstanbul 92 bin 400 denetimle başı çekti. İstanbul'u Ankara, İzmir, Adana ve Mersin takip etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler