Tarihin en sıcak yılı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ve Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), bilim adamlarının ortak araştırma sonuçlarına göre, 2014 yılında sıcaklık, 2005 ve 2010 yılındaki önceki rekorlardan ve son 38 yılın ortalamasından 0,04 derec

Tarihin en sıcak yılı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ve Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), bilim adamlarının ortak araştırma sonuçlarına göre, 2014 yılında sıcaklık, 2005 ve 2010 yılındaki önceki rekorlardan ve son 38 yılın ortalamasından 0,04 derece daha fazla oldu.

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞIMIZIN TEHLİKESİ"

NASA Yer Bilimi Bölümü Direktörü Michael Freilich, tüm dünyadan elde edilen sıcaklık ortalamalarını değerlendirerek bu sonuca vardıklarını söyledi. Freilich, "İklim değişikliği, bizim çağımızın en büyük tehlikesi" dedi. Güney Amerika, Çin, Rusya ve Avrupa'daki sıcaklık 20'nci yüzyıl ortalamasının 0,69 derece üzerinde gerçekleşti.

REKOR SICAKLIK ARTIŞLARI GÖRÜLÜYOR

NASA'ya bağlı Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Gavin Schmidt, araştırmayla ilgili yaptığı açıklamasında, okyanuslarda büyük bir ısınma olduğunu bildirdi. NOAA'nın Ulusal İklim Veri Merkezi Direktörü Thomas Karl ise Avrupa'nın ve okyanusların büyük bir bölümünde rekor sıcaklık artışları görüldüğünü ifade etti.

JAPONYA'DA EN YÜKSEK YAĞIŞ ORANI GÖZÜKTÜ

Ayrıca Dünya Meteoroloji Örgütü'nün verilerine göre, Japonya'nın doğusunda ağustos ayında kayıtların tutulduğu tarihten bu yana en yüksek yağış oranı görülürken, ABD'nin batısı, Çin, Orta ve Güney Amerika'nın bir bölümünde kuraklık meydana geldi.

SON 120 YILIN EN SICAK YILI

WMO'nun raporunda eylül ayında Balkanlar'ın bir kısmında ortalamanın üzerinde yağış görüldüğü, Türkiye'nin bir kısmındaki yağış oranının ortalamanın 4 kat üzerinde kaydedildiği bildirildi. Japonya Meteoroloji Ajansı da geçen hafta yayımladığı bir raporda 2014'ün son 120 yılın en sıcak yılı olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler