Tarihin en büyük bombardımanı!

Rusya-İran-Esad ittifakı, Suriye’nin en büyük ikinci kentine saldırıyor. 2,5 kilometre uzunluğundaki yol son 46 saat içerisinde karadan ve havadan 165 kez vuruldu. 2012'den bu yana Esad'e direnen Halep savaş tarihinin en büyük bombardımanını yaşıyor.   H

Tarihin en büyük bombardımanı!

Rusya-İran-Esad ittifakı, Suriye’nin en büyük ikinci kentine saldırıyor.

2,5 kilometre uzunluğundaki yol son 46 saat içerisinde karadan ve havadan 165 kez vuruldu. 2012'den bu yana Esad'e direnen Halep savaş tarihinin en büyük bombardımanını yaşıyor.
 
Handarat, Leyramon, Kastillo, Şeyh Neccar bölgeleri başta olmak üzere, Halep’in tüm semtleri havadan gece boyu varil bombaları ve füzelerle vuruldu.
 
Halep'in hayat koridoru Kastillo yolunu kapatmak ve şehri kuşatmak isteyen Rusya-İran-Esed ittifakı tüm güçleri ile Suriye'nin en büyük ikinci kentine saldırıyor. 2,5 kilometre uzunluğundaki Kastillo yolu son 46 saat içerisinde karadan ve havadan 165 kez vuruldu.
 
KATLİAMLARIN TETİKÇİSİ PYD-YPG
 
2012 yılında bu yana Esad ordusuna karşı direnen Halep şehri savaş tarihinin en büyük bombardımanını yaşıyor. Rusya ve Esad uçakları tarafından Handarat, Leyramon, Kastillo, Şeyh Neccar bölgeleri başta olmak üzere, Halep'in bütün semtleri havadan gece boyu varil bombaları ve füzelerle vuruldu. Kastillo yoluna 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan PYD bölgesi Şeyh Maksut Mahallesi'nden muhaliflere yönelik saldırılar devam ediyor.
 
YOLDAN GEÇENLERE SALDIRIYORLAR
 
Yola havan topları, keskin nişancılar ve Doçka tipi silahlarla saldıran PKK 'nın Suriye kolu PYD, 15 günde yoldan geçen 40'tan fazla aracı tahrip ederken bir çok sivilin de yaralanmasına ve ölmesine sebep oldu. Suriyeli muhalifler “Savaşın en şiddetli dönemi Halep'te yaşanıyor" derken, Suriye devriminin kaderinin Halep'teki çatışmalara bağlı olduğunu kaydediyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler