Tarihi özüre Başbakan'dan ilk yorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in özür beyanı, bizim istediğimiz gibi oldu" dedi.Çeşitli programlara katılmak üzere Yüksek Hızlı Tren'le Eskişehir'e giden Başbakan Erdoğan, trende açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özür konusunda, "İsrail'in özür bey

Tarihi özüre Başbakan'dan ilk yorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in özür beyanı, bizim istediğimiz gibi oldu" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Yüksek Hızlı Tren'le Eskişehir'e giden Başbakan Erdoğan, trende açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan, özür konusunda, "İsrail'in özür beyanı bizim istediğimiz gibi oldu. Bu süreçte ambargoyla ilgili yasak da kalktı" diye konuştu. Başbakan, Netenyahu ile telefonda konuşurken Obama'nın da orada olduğunu belirtti.
 
Nisan ayında Gazze ve Batı Şeria'ya, Mayıs'ta da ABD'ye gidebileceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Dikleşmeden dik durarak bu sürece geldik. Yeni büyükelçi ataması hemen olamayabilir" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi konusunda, "Dikleşmeden dik durarak bu noktaya geldik" değerlendirmesini yaptı.
 
Süreç içindeki uygulamaları görmek gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, uygulamalar sağlıklı yürüdükten sonra bu uygulamalara olumlu katkı sağlayabileceklerini ifade etti. İsrail'in, Türkiye'nin bütün taleplerine hemen evet demediğini anlatan Erdoğan, bundan sonraki ikinci aşamanın Gazze'deki ambargonun kaldırılması olduğunu söyledi. Erdoğan, Nisan ayında Gazze'ye gideceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler