Tarihi mahallede 2 ev yandı

Amasya'da Osmanlı döneminden kalma tarihi Yalıboyu evlerinin bulunduğu Hatuniye Mahallesi'nde çıkan yangında iki ahşap ev kül oldu.Edinilen bilgiye göre, merkez Hatuniye Mahallesi'nde içinde kimsenin yaşamadığı ahşap bir evde yangın çıkması üzerine olay y

Tarihi mahallede 2 ev yandı

Amasya'da Osmanlı döneminden kalma tarihi Yalıboyu evlerinin bulunduğu Hatuniye Mahallesi'nde çıkan yangında iki ahşap ev kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Hatuniye Mahallesi'nde içinde kimsenin yaşamadığı ahşap bir evde yangın çıkması üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Bitişikteki boş evi de saran yangının bölgedeki tarihi evlere sıçramaması için yanan evlerden arta kalanlar iş makinesiyle yıkıldı.

Alanda yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada çıkış nedeninin araştırıldığı yangının olduğu mahallenin özellikle sivil mimari örneklerinin yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölgemiz ama çok şükür itfaiye zamanında yetişti ve kontrol altına aldık. Şu anda ilk tespitlere göre iki tane ahşap evimiz büyük bir hasar gördü. Bizim en büyük endişemiz, en büyük korkumuz yangının bitişin nizamda olan Amasya evlerinin tamamına sıçramasıydı. Bu konuda da gerekli tedbirler alındı" dedi.

Her iki evin sit alanı içerisinde olup tescilli yapı olmadığını belirten Özdemir, "İki saat öncede boş bir arsada ot yangını çıktı. İki saat sonra burada çıkmasıyla akla başka türlü şeyler geliyor. Bununla ilgili emniyetin güvenlik kameralarından incelemelerde yapılacak. Varsa bir kusur bunlarda tespit edilecek" diye konuştu.

Tarihi mahallede 2 ev yandı

Tarihi mahallede 2 ev yandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler