Tarihi eserleri dinamitle çıkarttılar!

İstanbul dışındaki 5 ayrı ilde yürütülen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı. Tarihi eserlerin bir çoğunun köylülerden toplandığını belirleyen polis ilginç bir bulguya daha ulaştı.Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan dinamit lokumlarının, toprak

Tarihi eserleri dinamitle çıkarttılar!

İstanbul dışındaki 5 ayrı ilde yürütülen operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı. Tarihi eserlerin bir çoğunun köylülerden toplandığını belirleyen polis ilginç bir bulguya daha ulaştı.

Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan dinamit lokumlarının, toprak altında patlatılarak eserlerin dışarı çıkarılmasında kullanıldığı ortaya çıktı.Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarihi eser masası ekibinin aldığı bazı duyumlar ile soruşturma başlatıldı. Ankara, Bursa, Yolava, Düzce ve Bilecik illerinde örgütlü olarak bazı kişilerin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul bağlantılı olarak genişletilen soruşturmada tarihi eserlerin hangi bölgelerden çıkarıldığı ve kimlerin aracılık ettiği belirlendi.

Yapılan tespitlerle kaçakçılığın bütün boyutlarına ulaşan polis, eş zamanlı operasyonlar yaparak 23 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok önemli eserler ele geçirildi. Toplam 270 adet parça eserin Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait olduğu ve aralarında dünyada sadece 7 tane bulunan Roma İmparatorlarına ait bir madalyon, Zeusun oğlu heykeli ve tarihi sikkelerin de bulunduğu ortaya çıktı. 9 ayrı yakalamada ele geçirilen eserlerin piyasada pazarlanacağı belirlendi.

Polisin ilgili adreslerde yaptığı aramalarda 6 parça dinamit lokumu ve bir adet de ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Dinamitlerin yapılan kazılarda kullanıldığı ve toprak yığınlarının patlatılması için kullanıldığı belirlendi. Ele geçirilen bazı eserlerdeki kırıkların bu patlamalar nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem