Tamer Korkmaz: "IŞİD maskeli bir PKK olayı olarak görüyorum"

Kanal A'da yayınlanan Sivil Düşünce programına konuk olan Gazeteci-Yazar Tamer Korkmaz, Cumartesi günü Ankara'da düzenlenen terör saldırısının arka planını değerlendirdi.   İşte Tamer Korkmaz'ın o açıklaması:   "İlk andaki kanaatim devam ediyor. O da gerç

Tamer Korkmaz: "IŞİD maskeli bir PKK olayı olarak görüyorum"
Kanal A'da yayınlanan Sivil Düşünce programına konuk olan Gazeteci-Yazar Tamer Korkmaz, Cumartesi günü Ankara'da düzenlenen terör saldırısının arka planını değerlendirdi.
 
İşte Tamer Korkmaz'ın o açıklaması:
 
"İlk andaki kanaatim devam ediyor. O da gerçekleştirilen terör eyleminin kontra bir saldırı olduğudur. Kontra saldırıda ifade ettiğimiz, bu olayın bir maksada binaen yapılması ve hedef seçilen yerle alakalıdır. Bu maksat, evvela HDP'yi mağdur göstermeye yönelik, 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını güdülemeye yönelik, bir kontra eylem.
 
Diğer yönden Türkiye'ye bir mesaj gönderiyor bu eylemi yaptıran güç merkezi. Uluslararası istihbarat servisleri, üst akıl ve onların Türkiye'deki tetikçi terör örgütleri. Bu gönderilmek istenen mesajlardan bir tanesi, 'Türkiye'ye Suriye'den elini çek.'
 
Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturarak, Türkiye'yi yönetilemez bir ülke noktasına getirebilmek için ve toplumsal olarak bölmek ve bir daha birleşmeyecek bir noktaya getirmek amacıyla yapılan, hem siyasal hem sosyal sonuçlar elde etmeyi amaçlayan bir kontra eylem."
 
HDP'nin oylarında düşme meydana geldi
 
"Bu kontra eylemler yapılırken burada seçilen kitlenin siyasal görüşleri doğrultusunda bir algı oluşturulmaya çalışılır. Bu algı da daha ziyade HDP'nin 1 Kasım'daki oylarına yönelik ve AK Parti karşıtı koalisyonun işine yarayacak bir eylem bu... Seçim sonuçlarını iki yönüyle özelde ve genelde manipüle etmeye yönelik. Son dönemde 20 Temmuz sonrasında HDP'nin oylarında bir düşme meydana geldi."
 
HDP ile terör elele verdi
 
"Terörün yeniden başlaması ile HDP, terör örgütüne canla başla destek verdi. Ve bu 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye verilen emanet oylar açısından bakıldığında HDP'nin oylarının düştüğü gözlendi. Bu işin biraz siyasal tarafı.
 
Diğer taraftan PKK'nın Cizre ayaklanması bastırıldı. Ve halk cephesi çöktü. Ve orada sözde özerklik stratejisi çöktü. Şimdi seçimler öncesinde böyle bir eylem yapılarak HDP'ye oy vermesi muhtemel kitlelerin saflarının sıklaştırılması ve AK Parti karşıtı koalisyonun genişletilmesi amacıyla bu kontra eylem yapıldı."
 
Saldırıyı kim düzenledi?
 
"İsterse IŞİD diye açıklansın. Ama ben bu olayı IŞİD maskeli bir PKK olayı olarak görüyorum. Burada muhakkak bir PKK olayı var. Ve HDP'lilerin aynen Suruç'ta olduğu gibi canlı bombaya fevkalade müsaadeye mazhar bir şekilde canlı bombayla bağlantıları tespit edildiğine göre burada da HDP'lilerin olaya müdahil olduğu konusunda benim kuşkum yok. Bu meydana gelen olaylar neticesinde..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler