Tam gün yasasında yeni düzenleme

TBMM'de komisyondan geçen Tam Gün Yasası'na göre doçent ve profesörler saat 17:00'den sonra kendi hastanesinde veya dışarıda muayene ve ameliyat yapabilecek. Bu hocaların akademik çalışma ve hastane performansı değerlendirilecek. Puanı düşük olanın dışarı

Tam gün yasasında yeni düzenleme

TBMM'de komisyondan geçen Tam Gün Yasası'na göre doçent ve profesörler saat 17:00'den sonra kendi hastanesinde veya dışarıda muayene ve ameliyat yapabilecek. Bu hocaların akademik çalışma ve hastane performansı değerlendirilecek. Puanı düşük olanın dışarıda görev yapmasına izin verilmeyecek.

TBMM'de komisyonda önceki gece kabul edilen "Tam Gün Yasası'nı yumuşatan tasarıyla, tıp ve diş hekimliğindeki doçent ve profesörler saat 17:00'den sonra kendi hastanesinde veya dışarıda özel muayene ve ameliyat yapabilecekler.

Üniversite dışında görev yapacak kişilerin sayısı, anabilim dalındaki hoca sayısının yarısını aşamayacak. Dışarıda çalışacak hocalar, akademik çalışmalar ve hastane performansı dikkate alınarak puanına göre belirlenecek. Puanı düşük olanlar dışarıda görev yapamayacak. Dışarıda görev yapacak hocalar için aylık en az 16 bin liralık sözleşme imzalanacak. Gelirin yarısı döner sermayeye, yarısı hocaya verilecek.

SÜNNETÇİYE 1 YIL SÜRE VERİLDİ

Getirilen diğer bazı düzenlemeler şöyle:

-Doktorlar dışında kimse sünnet yapamayacak. Mevcut sünnetçiler 31 Aralık 2014'e kadar faaliyetlerine son verecek.

-Yurtdışındaki Türk doktorlar yasa çıktıktan sonra 6 ay içinde Türkiye'ye dönüp en az 3 yıl fiilen çalışmaları koşuluyla mecburi hizmet yükümlülüğünden muaf olacaklar.

-GATA'da sözleşmeli personel ve doçent çalıştırılabilecek.

-Yoğun bakım, acil servis ve 112'de çalışanlara nöbet ücreti yüzde 50 fazla ödenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem