Tam 98 bin polisten güç aldı!

98 bin üyeli Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na bağlı Poltek’in Genel Müdürü Murat Küçük, “Silah satışı da yapıyoruz, mayın temizlemeye de adayız. Yakında çok farklı sektörlere de gireceğiz” dedi.Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN), ticari kuruluşu Polte

Tam 98 bin polisten güç aldı!

98 bin üyeli Polis Bakım ve Yardım Sandığı’na bağlı Poltek’in Genel Müdürü Murat Küçük, “Silah satışı da yapıyoruz, mayın temizlemeye de adayız. Yakında çok farklı sektörlere de gireceğiz” dedi.

Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN), ticari kuruluşu Poltek aracılığıyla farklı alanlarda girişimlerde bulunmaya başladı. 1954’te kurulan sandığa ait Poltek, üyesi 98 bin emniyet mensubunun desteğini alarak mayın temizliğinden makyaj malzemesine, online ürün satışından silah satışına her alana el attı. Poltek Genel Müdürü Murat Küçük, firmanın geçirdiği değişimi ve geldiği aşamayı anlattı. Sandık üyesi 98 bin kişinin gücüyle hareket ettiklerini ve yakında pek çok alana el atacaklarını açıklayan Küçük, özetle şöyle konuştu:

OYAK’a benzemiyoruz
OYAK’la aramızda kurulan ilinti ve tartışmalar bizi ilgilendirmiyor çünkü biz yapı olarak OYAK’a benzemiyoruz. TSK mensubu herkes OYAK’a katılmak mecburiyetindedir. Katılımcılar OYAK’ın imkanlarından rütbesine göre yararlanır. Oysa isteyen emniyet mensubu bize üye olur, istediği zaman ayrılır, geri döner. Türkiye’de 200 bin üzerinde emniyet çalışanı var. Bunların 5 te 2’si bizim üyemiz. Yalnız onlar aidat ödüyor ve imkanlardan yararlanma zamanı geldiğinde bu üyeler arasında rütbe farkı yok. Buradan bir kişinin ne kadar yararlanacağı o kişinin ne zaman üye olduğu, ne kadar aidat ödediği ile ilgilidir. Sonuçta burası emniyet mensuplarının katılımlarıyla oluşturdukları yardım fonu. Bu fon kendi içinde seçtikleri yönetim kurulu tarafından idare ediliyor.

Her yere silah satıyoruz
Amerika-Almanya ortaklığı silah firması SigSauer’in Türkiye distribütörlüğünü aldık. Hem savunma ile ilgili kuruluşlara hem de bazı Ortadoğu ülkelerine satış yapmayı hedefliyoruz. Emniyet’e geçtiğimiz günlerde yeni Sigsauer tüfekler satın alındı. Bunun anlaşması bizim distribütörlüğü almamızdan önce gerçekleşti. Üstelik biz kuruluş tüzüğümüz gereği askere, istihbarata ya da herkese silah satabiliyoruz ama emniyete silah satamıyoruz, hatta emniyetle hiç bir iş yapamıyoruz.

Mayın temizliği ile ilgiliyiz
Mayın temizleme aletleri üreten Alman Minewolf, x-ray cihazları üreten Alman Smiths Heimann, savunma ve güvenlik hizmetleri veren İspanyol Indra, mayın temizleme sistemleri üreten ve hizmeti veren Hırvat HCR ve Danimarkalı Damasec firmaları ile teknolojik iş birliği konusunda anlaşma yaptık. Suriye sınırındaki mayınların temizliği ile ilgili ihale süreçlerini yakından izliyoruz, üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda en önde gelen pek çok firmayla yaptığımız işbirliği nedeniyle oldukça iddialıyız. Zaten başarılı olacağımız alana gireriz.

98 bin kadın makyaj malzemesi pazarlayacak
POLTEK Genel Müdürü Murat Küçük, “Sandık üyelerinin çoğunluğu erkek. Çoğunun eşi ev hanımı. Bizde 98 bin ev hanımının Poltek makyaj malzemesi satması için çalışmalara başladık. Hem onlara ek gelir olacak hem de emniyetin olduğu en ücra yere kadar hizmet ağımız olacak. Bunun için büyük kozmetik firmalarına taşeron üretim yapan bir firmayla anlaştık. Bu sistemde Sandığın elde ettiği gelir katılımcılara döndüğü için satış yapanların kazancı çok daha fazla olacak” dedi.

İnternetten online satış yapıyoruz
POLTEK Genel Müdürü Murat Küçük, “Kurduğumuz internet sitesi öncelikle kamu personeline indirimli fiyatlardan ürün satıyor. İnternette pek çok farklı alanda hizmet veren firma var. Biz birkaçının özelliğini aynı ortamda bir araya getirdik. Hem aynı ürünü daha çok kişiyle satın almanın indirim avantajını, hem de kamu personeli olduğu için müşteriyi Sandığa borçlandırıp nakit satın almanın indirimini güvenli ortamda oluşturduk” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem