Tam 37 kişi gözaltına alındı

İzmir'de bir grup, iddiaya göre Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler için taziye alanı kurmak istedi. Polis, kanunsuz olduğu gerekçesiyle müdahale edip aralarında HDP milletvekili adayı ve yöneticilerin bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.Bugü

Tam 37 kişi gözaltına alındı

İzmir'de bir grup, iddiaya göre Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler için taziye alanı kurmak istedi. Polis, kanunsuz olduğu gerekçesiyle müdahale edip aralarında HDP milletvekili adayı ve yöneticilerin bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.

Bugün saat 15.30 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde Birleşik Devrimci Parti önderliğinde toplanan bir grup, iddiaya göre Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler için basın açıklaması düzenledi. Grup daha sonra saat 18.00'e kadar alanı taziye yeri kabul edeceklerini bildirip oturmaya başladı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grup liderleriyle görüşüp burada taziye alanı kurmanın yasak olduğunu bildirip grubun dağılmasını istedi. Grup dağılmama kararı aldı ve saat 18.00'e kadar duracaklarını bildirdi. Sonra bir polis amiri anonsla gruba son kez çağrıda bulundu. Grubun dağılmaması üzerine polisler çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı, oturan grubu Çevik Kuvvet ekipleri çember altına aldı. Sonra eylemciler tek tek gözaltına alınmaya başlandı.

POLİS AMİRİNDEN TARİHİ CEVAP: POLİSİN ASKERİN ŞEHİT EDİLİRKEN NEREDEYDİN?

Gözaltı sırasında direnenler kendini yere atarken, yoldan geçen bir vatandaş polislere tepki gösterip müdahale etmek istedi. Bu sırada bir polis amiri vatandaşa, "Polisin askerin şehit edilirken tepki göstermiyorsun da polis işini yaparken mi tepki gösteriyorsun" diye cevap verdi. Aralarında HDP İzmir milletvekili adayları Semra Uzunok, Canan Kaplan ile HDP İzmir İl Yöneticileri Naile Eroğluer Yiğit ve Hacay Yılmaz ile Birleşik Devrimci Parti il yöneticilerinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Tam 37 kişi gözaltına alındı

Tam 37 kişi gözaltına alındı

Tam 37 kişi gözaltına alındı

Tam 37 kişi gözaltına alındı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem