Taksim hınca hınç doldu!

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem 13'üncü gününe girdi. Taksim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen büyük miting başladı. Protestoların başladığı günden bu yana en büyük kalabalığın yaşandığı Taksim'de saatler ilerledikçe mitinge katılımın daha da artaca

Taksim hınca hınç doldu!

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem 13'üncü gününe girdi. Taksim Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen büyük miting başladı. Protestoların başladığı günden bu yana en büyük kalabalığın yaşandığı Taksim'de saatler ilerledikçe mitinge katılımın daha da artacağı bekleniyor.

SIRASELVİLER VE KAZANCI YOKUŞU'NDA BARİKATLAR KALDIRILDI

Öğlen saatlerinden itibaren mitinge katılan gruplar, Beşiktaş, Tünel ve Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na yürüdü. Taksim Dayanışması üyeleri, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu'nda göstericiler tarafından önceden kurulan barikatları kaldırdı. Barikatların grupların, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu'ndan ulaşımının rahat sağlanması amacıyla kaldırıldığı bildirildi. Mitingin ardından yola yeniden barikat kurulacağı öğrenildi.

İSTANBUL VALİSİ MUTLU: BİN ÖZÜR DİLİYORUM

Grupların meydana gelişinin ardından miting, saat 16.00 sıralarında başladı. Mitingde, Hatay'daki gösteriler sırasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in, bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı son mesaj okundu.

YELKENCİLERDEN DOLMABAHÇE'DE EYLEM

Eylemlere destek vermek isteyen ve Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden organize olan bir grup yelkenci, İstabul Boğazı'nda tencere ve tavalarla eylem yaptı. Kadıköy Kalamış İskelesi'nden hareket eden 50 yelkenli Türk bayraklarıyla Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi karşısına gelip, bir süre burada bekledi. Deniz Polisi'nin güvenlik önlemi aldığı protestoda yelkenciler, bir süre tencere, tava ve korna çaldı. 'Her yer Taksim, her yer direniş' şeklinde slogan attı. 'Yelkenler fora,  Gezi yanındayız', 'Çapulcuyuz', 'Diren Gezi ', 'Çapulcu yelkenciler' yazılı pankart açan yelkenciler, denizcilikte rakibini protesto etmek için çekilen kırmızı bayrak ve Türk bayraklarını göndere çekerek, Kalamış'a geri döndü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler