Taksiciler şimdi yandı!

Kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan ve müşteriyle pazarlık yapan taksi şoförlerine sıkı takipAlanya'da kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan ve müşteriyle pazarlık yapan taksi şoförleri, müşteri gibi davranan belediye personeli taraf

Taksiciler şimdi yandı!

Kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan ve müşteriyle pazarlık yapan taksi şoförlerine sıkı takip

Alanya'da kısa mesafede yolcu almayan, taksimetre açmayan ve müşteriyle pazarlık yapan taksi şoförleri, müşteri gibi davranan belediye personeli tarafından tespit ediliyor.

Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, kısa mesafe için yolcu almayan, taksimetre açmadan pazarlık yapan ve şehir içinde sürat yapan taksicilere yönelik uygulama başlattıklarını söyledi.
Şikayet gelen taksi ve duraklarına 500 TL para cezası uygulanmaya başlandığını belirten Sipahioğlu, tekrarı halinde ruhsat iptaline gideceklerini kaydetti.

PAZARLIKLA YOLCU ALIYORLAR

Bazı taksi durakları ve taksi şoförleriyle ilgili sorun yaşandığını dile getiren Sipahioğlu, "Bazı taksi şoförlerinin, müşterinin gideceği mesafeyi beğenmediği zaman pazarlık ettiklerini görüyoruz. Müşteri almadıklarını da gördük. Hatta bir arkadaşımıza müşteri gibi uygulama yaptırdık ve ne yazık ki oldukça fazla diyebileceğimiz taksicinin, özellikle rıhtım bölgesinde taksimetre açmadığını tespit ettik" dedi.

Taksicilerin çoğunlukla pazarlıkla yolcu aldıklarını belirten Sipahioğlu, "Örneğin 10 TL'lik bir yere gitmeme gibi bir alışkanlıkları var. Kısa mesafe diye alınmayan yolcular var. Sürat konusunda emniyet bir çalışma başlattı. Gerçekten çok hızlı sürüyorlar. Ben de tanık oldum. Olabilecek bir kazada, hem karşısındakinin hem de taşıdığı yolcunun kurtulma şansı yok" diye konuştu.

HALK OTOBÜSÜ İSKELEDEN GEÇECEK

Taksicilerin hepsini aynı kefeye koymak istemediğini ancak özellikle rıhtım bölgesindeki duraklarda çalışan bazı taksilerle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Sipahioğu, şöyle konuştu:
"Bu sorun sürekli olduğu takdirde o durakların iptaline gideceğiz. O bölgeleri daha kontrollü bir hale getireceğiz. Ümit ederim, bu uygulamadan taksiciler gerekli dersi alır. Hem ticaret ahlakına hem de Alanya turizmine zarar vermemiş olurlar. Şu anda 500 TL ceza uygulanıyor. Tekrarında trafikten men, daha sonra ruhsat iptaline gideceğiz. Sadece taksinin ruhsatını değil, bağlı olduğu yazıhaneyi de iptal edeceğiz. Hatta gerekirse halk otobüsü güzergahını iskeleden geçecek şekilde düzenleyebiliriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler