"Tahliyeler bilgimiz dışında"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, eski bakan çocuklarının ve Rıza Sarraf’ın tahliyesinde hükümetin bir dahlinin olmadığını vurgulayarak, “Tahliyeler tamamen yargı kararı. Bizim de bilgimiz dışında” dedi.AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, memlek

"Tahliyeler bilgimiz dışında"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, eski bakan çocuklarının ve Rıza Sarraf’ın tahliyesinde hükümetin bir dahlinin olmadığını vurgulayarak, “Tahliyeler tamamen yargı kararı. Bizim de bilgimiz dışında” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, memleketi Adıyaman’da AK Parti İl Teşkilatı tarafından verilen yemeğe katıldı ve burada gündemi değerlendirdi. İş adamı Rıza Sarraf ile eski bakanlar Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’ın oğullarının da aralarında bulunduğu 5 kişinin tahliyesine değinen Ahmet Aydın, “Süreç bir defa bir yargı sürecidir. Türkiye’de bir kuvvetler ayrılığı ilkesi var. Yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden ayrı kuvvetler. Dolayısıyla süreç, yargı makamları tarafından yürütülüyor. Soruşturma makamları, yargı makamlarıdır. Bu süreç içerisinde gelişen olaylardır. Dosyanın tekamülü, toplanan deliller, zaten tutuklanırken de bir şekilde dikkate alınmıştır ya da deliller eksik olduğu için, deliller ikmal ediliyor. Savcının yapacağı araştırmalar var. Bu araştırmalar neticesinde tabii ki tamamen yargı kararı, yargının vereceği bir karar. Tahliye talepleri ayda bir değerlendirilir. Yeni yapılan değerlendirmeye göre salıverilmiş. Ona diyeceğimiz bir şey yok. Bizim de bilgimiz dışındadır. Ancak 17 Aralık’ta bir hukuki soruşturma adı altında milletin iradesini gasp etmeye dönük bir teşebbüs, bir girişim var” diye konuştu.

“MİLLET ALGI OPERASYONUNUN FARKINDA”

Paralel yapıyla ilgili ise Aydın, “Demokratik ülkelerin hiçbirinde hiçbir hükümet kendi yönetimini başka bir yapıyla ortak götüremez. Meşruiyetin kaynağı, milletin iradesidir. Milletin iradesiyle iktidara gelen hükümetler, milletten aldığı yetkiye dayanarak, anayasal ve yasal düzelmede millete hizmet ederler” dedi. Ses kayıtlarına milletin inanmadığını aktaran Aydın, “Milletimiz bunlara aldırmıyor, bir algı operasyonu olduğunun farkında bu millet. Bu algı operasyonunda ses kayıtlarının montaj ürünü olduğunu, şantaj ve montajla milletin iradesini deviremeyeceklerini biliyorlar. Millet namusu bildiği iradesine sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“MİT KANUNU 30 YILDIR AYNI”

Aydın, MİT düzenlemesini önemsediklerini ve MİT Kanunu’nun 30 yıldan beri değişmediğini işaret ederek, “30 yıldır devam eden bir MİT kanunu var. Bu süreçte teknolojik ilerlemeler oldu, çağdaş ülkelerin istihbarat birimlerinde çok ciddi gelişmeler olmasına karşın bizim en azından o düzeyde hareket etmemiz lazım. Bir takım yetkilerin olması gerekiyor. Olmadı bir ay sonra tekrar meclis açıldığında tekrar gündemimize getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, ülkenin refahı ve huzuru için herkesin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardında durması gerektiğini vurguladı. Kutlu, Adıyaman’da birlik ve beraberlik içerisinde 30 Mart seçimlerinden çok güçlü bir şekilde geleceklerine inandıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler