Tacizci öğretmene 105 yıl hapis!

SAMSUN’un Canik İlçesi’nde geçen temmuz ayında 2 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu, bir öğrenciye de tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan Beden Eğitimi öğretmeni 43 yaşındaki Coskun C.’nin, 15 yaşından küçük 2 kız öğrencisini taciz etmek, cinsel amaçlı

Tacizci öğretmene 105 yıl hapis!

SAMSUN’un Canik İlçesi’nde geçen temmuz ayında 2 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu, bir öğrenciye de tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan Beden Eğitimi öğretmeni 43 yaşındaki Coskun C.’nin, 15 yaşından küçük 2 kız öğrencisini taciz etmek, cinsel amaçlı alıkoymak ve bir öğrencisiyle de cinsel ilişkiye girmek suçlarından toplam 105 yıla kadar hapis cezası istendi. Öğretmenin yargılamasına Şubat ayında başlanacağı belirtildi.

Olay geçen yıl Mart ayında ortaya çıktı. Merkez Canik İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda 8’inci sınıf öğrencisi olan ve olay tarihinde 14 yaşındaki S.Y.’nin, günlüğünü bulan annesi 48 yaşındaki S.Y., okuduklarıyla dehşete kapıldı. Kızının, "Okul kapanıyor. Tacizci öğretmenden artık kurtuluyorum" diye yazdığı notu okuyan anne okul çıkışı eve gelen S.Y. ile konuşmak istedi. Kızının, beden eğitimi öğretmeninin kendisini ve 2 arkadaşını sürekli taciz ettiğini söylemesi üzerine polise giderek Coşkun C.’yi şikayet etti. Ardından küçük kızın sınıf arkadaşları olan G.O ile G.M.B. de öğretmenden şikayetçi oldu.

2 ÖĞRENCİYİ TACİZ EDİP, 1 ÖĞRENCİYLE İLİŞKİYE GİRDİ İDDİASI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren S.Y., öğretmeninin kendisi ve iki arkadaşına 2009 yılı içerisinde farklı zamanlarda cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. S.Y., şunları anlattı:

"Öğretmenimiz çeşitli zamanlarda beni ve arkadaşlarımı soyunma odasına ya da okulun malzeme odasında götürüp, kapıyı kilitleyerek kucağına oturtuyordu. Eliyle taciz ediyordu. Bir keresinde G.O. ile beni spor malzemesi vermek için evine çağırdı. Önce G.O.’yu kucağına oturttu. Ardından da benimle zorla ilişkiye girdi. Karşı koymak istediysek de başarılı olamadık. Bir kez de okul çıkışında G.O. ile giderken bizi arabasına aldı. Hastanenin otoparkına götürdü. G.O., ön koltukta otururken okul üniformamı ve iç çamaşırımı çıkarıp benimle ilişkiye girdi. Kendisinden korktuğum için kimseye bir şey diyemiyordum."

Yine savcıya ifade veren G.O. da beden eğitimi öğretmenlerinin S.Y. ile gözleri önünde cinsel ilişkiye girdiğini söyleyerek, "Beni de odasında ve evinde elle taciz etti" diye konuştu. G.M.B. de öğretmeni tarafından taciz edildiğini ileri sürdü. Üç kız öğrencinin şikayeti üzerine öğretmen geçen yıl Temmuz ayında tutuklandı. Savcıya verdiği ifadesinde kendisinin suçsuz olduğunu belirten öğretmen C., "Sadece G.O. derste sakız çiğnediği için ona bir tokat atmıştım. Bu durumu okul idaresine de bildirdim. Sanırım bu yüzden bana iftira atıyorlar" diye konuştu.

SAVCI 105 YIL HAPİS İSTEDİ

Başlarına gelen olaydan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanlığı, öğrencilerden S.Y. ve G.M.B’nin ruh sağlığının bozulduğunu, G.O.’nun ise bozulmadığını belirtti. Bunun üzerine sanık hakkında iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet savcısı öğretmen Coşkun C.’nin taciz, zorla cinsel ilişkiye girmek ve cinsel amaçlı alıkoymak suçlarından toplam 105 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Öğretmenin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasına önümüzdeki Şubat ayında başlanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler