Tacizci babanın 73 yıl hapsi istendi

İstanbul’da, dört kızını taciz ettiği öne sürülen baba M.Y. hakkında 11 ile 13 yaşlarındaki iki kızına cinsel istismar suçlamasıyla 30 yıldan 73 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tacize uğradığı öne sürülen iki kızla ilgili evrak ise görevsiz

Tacizci babanın 73 yıl hapsi istendi

İstanbul’da, dört kızını taciz ettiği öne sürülen baba M.Y. hakkında 11 ile 13 yaşlarındaki iki kızına cinsel istismar suçlamasıyla 30 yıldan 73 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tacize uğradığı öne sürülen iki kızla ilgili evrak ise görevsizlikle suçun işlendiği kentin savcılığına gönderildi. Zeytinburnu’nda bir evde yaşandığı öne sürülen cinsel taciz, 11 yaşındaki B.’nin durumu ablası ve teyzelerine açmasıyla ortaya çıkmıştı. önce işlediği bir cinayet nedeniyle 12 yıl tutuklu kalmış olan baba M.Y. ile aynı evde yaşayan 11 ve 13 yaşlarındaki kızları B. ve Ö. ile ilk eşinden olan kızı N. savcıya verdikleri ifadede babalarının tacizine uğradıklarını, ablaları A.Y. ve kardeşleri L.’nin benzer şekilde tacize maruz kaldığını ileri sürdü. Mahkeme önce babaya, çocuklarına yaklaşma yasağı koydu daha sonra da beş kardeş koruma altına aldı. Ankara’da ifade veren 37 yaşındaki abla A.Y.’ de ifadesinde babasının kendisini de istismar ettiğini ve dövdüğünü, annesini öldürmekle tehdit ettiğini, öne sürdü. Bunun üzerine baba M.Y.’nin evinde arama yapıldı. Evde bir silah bulundu. Baba M.Y. evinde ruhsatsız silah bulunmasına ve kızlarının şikâyetçi olmasına rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ceza 15 yıldan az olmasın Soruşturmasını tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı baba M.Y. hakkında dava açtı. Savcı iddianamesinde M.Y.’nin ‘çocuğun zincirleme şekilde cinsel istismarı’ suçunu iki kez işlediğini iddia etti. Babaya, her bir taciz iddiası için, iki kez 15 yıldan az olmamak kaydıyla 36.5 yıla kadar hapis ceza istedi. Dava Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem