Sürücülerin karla imtihanı

Kastamonu'nun Ilgaz Dağı'nda aniden bastıran kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştı.Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilga

Sürücülerin karla imtihanı

Kastamonu'nun Ilgaz Dağı'nda aniden bastıran kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilgaz Dağı'nda etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı yüksek kesimlerde 25 santimetreye kadar ulaştı. Ilgaz'da devam eden kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini giderek artırıyor. Oteller bölgesi ve kayak pistlerinde kar kalınlığı ise, 15 santimetreye kadar yükseldi. Hava sıcaklığı, gece eksi 5 dereceye kadar düşerken, gündüz de 2 derece olarak ölçüldü.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollardaki önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarına başlarken, TIR'ların yanı sıra çok sayıda araç ve kamyon sürücüsü Ilgaz Dağı'ndan geçerken zor anlar yaşıyor. Bazı araç sürücüleri ise, zincir takmak zorunda kaldı.

Hazırlıksız yola çıkan araç sürücüleri, kar nedeniyle yolda mahsur kaldı. Araçların imdadına ise, traktör ve greyderler yetişti. Bazı araçlar da, kaldıkları yerden çekici vasıtasıyla kurtarıldı.

Öte yandan, Ilgaz Dağı'nın eteğinde trafik kontrolü yapan polis ekipleri, zincirsiz veya kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin vermezken, sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Ilgaz Dağı'nda kar nedeniyle mahsur kalan araçlar, uzun uğraşlar sonunda kurtarılabildi.

"KIŞA HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK, KAR YAĞINCA YOLDA KALDIK"

Taşköprü'nün Çetmi köyünden aldığı sütü Aksaray'daki SÜTAŞ fabrikasına getirdiğini belirten Cemahettin Satılmış, "Kışa hazırlıksız yakalandık. Yapacak fazla bir şey yok. Bekliyoruz yolun açılması için. Birçok araç yolda kaldı, bazı araçlar da kaydı, az sonra yol açmak için gelirler" dedi.

Yolda mahsur kalan diğer sürücü Süleyman Öztürk ise, Kastamonu'da aile ziyaretinde bulunduktan sonra Ankara'ya döndüklerini ve kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldıklarını ifade ederek, "Aracın kışlık bakımlarını yaptırdım fakat lastikler yazlıktı. Kış bakımını yaptırmamıza rağmen kışlık lastik olmadığı için yolda kaldık. Ilgaz Dağı'na yağar kar nedeniyle kaldık, bizde araçta zincir vardı. Zincir takıyoruz. Zincir takınca inşallah yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kışa hazırlıksız yakalanan bazı araç sürücüleri de, Ilgaz Dağı'nın zirvesinde zincirsiz bir otobüsün kaymasından dolayı yolun kapalı olduğunu belirterek, kar yağışının güzel görüntüler oluşturduğunu fakat sürücüler için kötü olduğunu kaydetti.

Sürücülerin karla imtihanı

Sürücülerin karla imtihanı

Sürücülerin karla imtihanı

Sürücülerin karla imtihanı

Sürücülerin karla imtihanı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem