SÜRÜCÜLER DİKKAT! Emniyetten son uyarı...

Ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında takılması zorunlu olan “kış lastiği” uygulamasına 2 gün kala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları bilgilendiriyor. Dün, Boğaziçi Köprüsü girişinde ticari araçla

SÜRÜCÜLER DİKKAT! Emniyetten son uyarı...
Ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında takılması zorunlu olan “kış lastiği” uygulamasına 2 gün kala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları bilgilendiriyor. Dün, Boğaziçi Köprüsü girişinde ticari araçları durduran ekipler, bir yandan bilgilendirmede bulunurken, bir yandan da lastik ölçümü uygulaması yaptı. Durdurdukları ticari araçlara kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihi itibarıyla başlayacağını hatırlatan ekipler, “Kumpas” isimli cihazla da mevcut lastikler üzerinde diş derinliği ölçümü gerçekleştirdi.
 
1 Aralık’tan itibaren ticari araçların kış lastiği takmaları zorunlu olurken 1 Nisan’a kadar sürecek uygulamaya uymayan araç sürücülerine 500 lira para cezası uygulanacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Fırat Duru, “Lastik diş derinliğinin normal standartlarda en düşük 1.6 milimetre olması gerekmektedir. Bunun için de ölçüm aletlerimiz var. Bunlarla ölçüm yapıyoruz ve vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz. Eğer düşük ise normal şartlarda aracı bağlıyoruz. Kış lastiği uygulamasına geçilince bunun yaptırımı farklı olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem