Suruç'ta ölü sayısı yükseldi!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Olay yerinden 104 vatandaşımız hastanelere ulaştırıldı. 30 kişi hayatını kaybetmişti. Akşam saatlerinde bir yurttaşımız daha öldü. 31 vatandaşımızı kaybettik" dedi. İÇİŞLERİ BAKANI SURUÇ'TAİçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk,

Suruç'ta ölü sayısı yükseldi!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Olay yerinden 104 vatandaşımız hastanelere ulaştırıldı. 30 kişi hayatını kaybetmişti. Akşam saatlerinde bir yurttaşımız daha öldü. 31 vatandaşımızı kaybettik" dedi. 

İÇİŞLERİ BAKANI SURUÇ'TA

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "Suruç'ta şu an itibariyle 30 kaybımız var. Sonuç itibariyle son derece üzücü bir terör olayı ile karşı karşıyayız" dedi.

 

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile Şanlıurfa'ya gelen İçişleri Bakanı Öztürk'ü, havaalanında Şanlıurfa Vali Vekili Meral Uçar karşıladı.

Burada açıklama yapan Öztürk, Suruç ilçesinde bugün saat 12.00 sıralarında bir saldırı meydana geldiğini belirterek, olayda yaralananların bir kısmının taburcu edildiğini, bir kısmının ise Şanlıurfa ve Suruç'taki hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Öztürk, "Suruç'ta şu an itibariyle 30 kaybımız var. Sonuç itibariyle son derece üzücü bir terör olayı ile karşı karşıyayız. Olayı lanetliyoruz, bu menfur saldırıda ölen bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldiklerini vurgulayan Bakan Öztürk, kentte gelecek diğer bakanlarla bir kez daha saldırıyı değerlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni bir bilgi olursa sizinle paylaşırız. Saldırının canlı bomba olduğunu düşünüyoruz. Canlı bombanın kimliği ile ilgili henüz net bir isim belirlenmiş değil, bir süre sonra onu da tespit edeceğiz. Tespit ettikten sonra bağlantılarını tespit edip akabinde kamuoyuna açıklayacağız."

SURUÇ KAYMAKAMI: CANLI BOMBA OLDUĞU YÖNÜNDE BİLGİ VAR

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suruç ilçesindeki patlamada ölenlerin sayısının 30'a yükseldiğini söyledi.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ait kültür merkezi önünde meydana gelen patlamada 21 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesinde, 3 kişinin de Şanlıurfa'daki hastanelerde hayatını kaybettiğini belirtti.

Patlamada ölenlerin sayısının 30'a yükseldiğini ifade eden Çiftçi, "Patlamanın canlı bomba olduğu yönünde bilgi var. Güvenlik güçlerimiz çalışmalarını titiz bir şekilde sürdürüyor" dedi.

Çiftçi, cenazelerin işlemlerin ardından otopsi için adli tıp kurumuna gönderileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem