Sürpriz zirve sona erdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplanan Yüksek Askeri Şura'nın ilk gün toplantısı sona erdi.Sabah saatlerinde başlayan toplantının öğlen saatlerinde yapılan bölümüne ise Başbakan Erdoğan katılmadı.Başba

Sürpriz zirve sona erdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplanan Yüksek Askeri Şura'nın ilk gün toplantısı sona erdi.

Sabah saatlerinde başlayan toplantının öğlen saatlerinde yapılan bölümüne ise Başbakan Erdoğan katılmadı.

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkan vekili Necdet Özel arasında Başbakanlık konutunda öğle saatlerinde başlayan özel görüşme de sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmenin içeriği hakkında resmi bir açıklama yapılmazken kulislere, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkan vekili Özel'in yeni komuta kademesi hakkında görüş alışverişinde bulundukları bilgisi düştü.

YAŞ'IN 1. GÜN ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarının ilk gün çalışmaları sabah saatlerinde başladı.

İnternet andıcı soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı talep edilen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler de toplantıya katıldı.

Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin (EDOK) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel katıldı.

Şura, çalışmalarına yarın Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda devam edecek.

Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınıyor. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülüyor.

YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı: ''Büyük Atatürk, koyduğun hedefe uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyet seviyesinin ötesine taşımak azmiyle çıktığımız yolda büyük bir aşk ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Önemli küresel sıkıntıların yaşandığı bir dönemde ülkemizin huzur ve istikrar içinde atılımlarını sürdürüyor olması en büyük mutluluğumuzdur. Milletimiz ülkesine inanıyor. Daha mutlu ve müreffeh bir Türkiye'nin inşası için her insanımız gönülden gayret gösteriyor. Bu gelişmeye paralel olarak silahlı kuvvetlerimiz de gerek üstlendiği savunma görevlerinde gerek vizyonunu çağın gereklerine uygun olarak yenilemede çok önemli atılımlar gerçekleştirmektedir. Son yıllarda özellikle savunma sanayimizde kaydedilen stratejik gelişmeleri sadece silahlı kuvvetlerimiz için değil, ülkemizin geleceği için de son derece hayati kazanımlar olarak görüyoruz. Bu inançla gerçekleştireceğimiz Yüksek Askeri Şuramızın ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyor, ülkelerinin istiklali için canlarını vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem