Suriyelilerin İstanbul Otogarı’ndaki bekleyişleri sürüyor

Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişini sürdüren mülteciler geceyi otogarda geçirdi. Otogarda sabahlayan mültecilere Kızılay, erzak yardımında bulundu.Edirne üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak otobüs firmalarından

Suriyelilerin İstanbul Otogarı’ndaki bekleyişleri sürüyor

Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişini sürdüren mülteciler geceyi otogarda geçirdi. Otogarda sabahlayan mültecilere Kızılay, erzak yardımında bulundu.

Edirne üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak otobüs firmalarından bilet alamayan mültecilerin bekleyişi gece boyu devam etti. Geceyi otogarda geçiren mültecilere Türk Kızılay'ı erzak yardımında bulundu.

Marmara Afet Yönetim Müdürlüğü Bölge Müdürü Özcan Özdem,'Her zamanki gibi yardım amaçlı buradayız. Suriyelilere burada ihtiyaçları doğrultusunda kek ve su dağıttık. Stoklarımızda yeteri kadar mevcut. İlerleyen zamanlarda ihtiyaçları doğrultusunda dağıtmaya devam edeceğiz. Buraya iki ekip olarak geldik. Bu ekipler nöbetleşe olarak burada görev yapacak. Yardımlarımız sürecek" ifadelerini kullandı.

Geceyi otogarda geçiren mültecilerin çadır kurdukları görüldü. Kimi mülteciler kurdukları çadırlarda kalırken kimi mülteciler ise kaldırımlarda serdikleri battaniyelerin üzerinde uyumak zorunda kaldı. Güvenlik güçleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem