Suriyeliler düğünü bastı!

Olay, öğleden sonra Akşemsettin Mahallesi 328 Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Özdemir ailesi sokak arasında düğün töreni düzenledi. Düğüne gelen vatandaşlar eğlenirken, sokakta bulunan bir binadan Suriye uyruklu ailenin ferdi aşağıya çöp torbası attı

Suriyeliler düğünü bastı!

Olay, öğleden sonra Akşemsettin Mahallesi 328 Sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Özdemir ailesi sokak arasında düğün töreni düzenledi. Düğüne gelen vatandaşlar eğlenirken, sokakta bulunan bir binadan Suriye uyruklu ailenin ferdi aşağıya çöp torbası attı. Düğüne katılanlar Suriyeli'ye tepki gösterirken, adı bilinmeyen Suriye uyruklu kişi, iddiaya göre yakınlarını aradı. Düğünün bulunduğu sokağa gelen yaklaşık 50 Suriyeli, düğüne katılanlara taş, sopa ve bıçakla saldırmaya başladı. Kavga sırasında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı. Kavgayı gören çevredeki vatandaşlar ise, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, çevrede güvenlik önlemi alarak kavga edenlere müdahale etti. Polisler tarafından güçlükle sonlandırılan kavgaya karıştığı iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Yaralı 8 kişi ise, olay yerine gelen ambulanslarla ve yakınlarının araçları ile hastanelere götürüldü. Tedavisine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, gözaltına alınan 10 kişi emniyete götürüldü.

SURİYELİLER'DEN ŞİKAYET

Mahalle sakinleri ise, Suriyelilerin gelişi ile hırsızlık ve kavga olaylarının arttığını öne sürerek, "Suriyeliler bir tek bizi dövmemişler. Ancak bugün ellerine aldıkları sopalarla düğün basıp vatandaşlarımızı dövdüler. Artık bunlara dur demenin zamanı geldi. Devlet bu soruna biran önce çözüm bulmasını gerekiyor. Aksi takdirde çok kötü olaylar yaşanacaktır" diye konuştu.

Polis, olayın geçtiği mahallede önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler