Suriyeli mülteciye iş teklifi yağıyor!

Suriye'deki iç savaştan kaçan İş adamı Nadir İbrahim Türkiye'ye gelerek kağıt toplayıcılığı le yaşamını sağlamaya başladı. İş adamının 5 dil bilme yeteneği bir çok şirket ve işletmeler tarafından bir çok yerden iş teklifi almaya başladı.  Bu kadar yoğun i

Suriyeli mülteciye iş teklifi yağıyor!

Suriye'deki iç savaştan kaçan İş adamı Nadir İbrahim Türkiye'ye gelerek kağıt toplayıcılığı le yaşamını sağlamaya başladı. İş adamının 5 dil bilme yeteneği bir çok şirket ve işletmeler tarafından bir çok yerden iş teklifi almaya başladı. 

Bu kadar yoğun ilgi beklemeyen İbrahim ''Bu kadar yoğun bir ilgi beklemiyordum. Herkesten Allah razı olsun. Birçok firmadan iş teklifi geldi. Bir kozmetik firmasından aradılar. Onlara söz verdiğim için ilk iş görüşmemi onlarla yaptım. Gayet olumlu geçti. CV'mi yollayacağım. İkinci görüşmeye de çağırdılar.  Antalya'dan bir inşaat firması aradı. Uçak biletimi kesip hemen oraya gidip, işbaşı yapmamı istedi.  Kurtköy'deki bir firma arabalarını yollayıp, beni aldıracak.  Eminönü'nde bir iş yeri sahibi kendileriyle çalışmam için aradı.'' sözlerini kullandı. 

Parasının çalınması kendisinde büyük tramva yarattı. Bu durumu ''Bu stres altında çok rahat düşünemiyorum. Yaşadıklarım beni derinden etkiledi. Kafam pek rahat değil. Yaklaşık 4 yıldır  Türkiye'deyim.  Türkiye benim vatanım oldu, tıpkı  Suriye gibi. Buradaki arkadaşlar çok yardımcı oluyor bana. Bir aile gibi olduk. Onlardan uzaklaşıp yeni bir işe gireceğim için üzülüyorum. Ama benim de bu bildiğim dilleri kullanmam lazım. Yoksa unutuyorum. 4 yıldır neredeyse bu dilleri hiç konuşamadım. Gelen teklifler beni şaşırttı, ayrıca çok mutlu etti. Teklifleri değerlendirerek, bana en uygun işe karar vereceğim.''diyerek duygularını dile getirdi. 

Nadir İbrahim'e iş vermek isteyenlerden birisi ise inşaat sektöründe Fazıl Yaman ve ortağı Mehmet Yıldırım'dır. Yaman ''Bu kardeşimize ve ailesine sahip çıkmaz istiyoruz. Arkadaşımızın düştüğü durum Allah kimsenin başına vermesin. Bizim de şu anda 2 şirketimiz var, birisi taşeronluk, birisi inşaat ama yarın ne olacağı belli olmaz. Bu arkadaşımız şartları kabul eder, çalışırsa, ailesine ev açabiliriz. Ailesiyle ayrı yaşıyormuş, özlemleri inşallah bir an önce son bulur. Bizim yanımızda birkaç Suriyeli daha çalışıyor. Bahçe tarla işleri ama arkadaş bilgili ve tecrübeli ona da rahat ve temiz bir iş düşünüyoruz. Bizimle çalışmasa bile bir an önce inşallah tecrübesine göre bir iş bulur. Buraya gelmek isterse uçak bileti ve diğer masrafları şirket tarafından karşılanacaktır.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler