Suriyeli mülteciler: "Asla geri dönmeyeceğiz"

Ülkelerinden kaçarak Trakya üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan bir grup Suriyeli sığınmacı, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde mola verdi. Sığınmacılar, "Almanya hayaliyle buraya kadar gelmişiz, yolumuzdan asla geri dönmeyiz" dedi.Merkez Camiatik Mahallesi 10

Suriyeli mülteciler: "Asla geri dönmeyeceğiz"

Ülkelerinden kaçarak Trakya üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan bir grup Suriyeli sığınmacı, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde mola verdi. Sığınmacılar, "Almanya hayaliyle buraya kadar gelmişiz, yolumuzdan asla geri dönmeyiz" dedi.

Merkez Camiatik Mahallesi 100. Yıl Caddesi üzerindeki bir kahvehanede dinlenen kadın ve çocukların da yer aldığı 15 kişilik kafile, vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı. Suriyeli vatandaşlara misafirperver tutum sergileyen vatandaşlar, çay ikramında bulunarak bir süre sohbet etti.

"İSTANBUL'DAN ÖTE BİR DAHA DÖNMEM"

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ve Almanya'ya gitmek için yollara düştüklerini söyleyen bir Suriyeli sığınmacı, "Bu bir hayat mücadelesidir. Biz buraya kadar gelmişiz bir daha İstanbul'dan öte dönem. Asla dönmeyeceğiz. Ölmek var dönmek yok. Allah büyük. Yolumuzu açsınlar bize zorluk çıkarmasınlar, buradan Yunanistan'a geçelim istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem