Suriyeli babanın kahreden bekleyişi

İzmir'in Çeşme ilçesinden tekne ile Yunanistan'a gitmeye çalışırken teknenin batması ile 4 çocuğu denizde boğulan Suriyeli baba Ali Alsaho, çocuklarını toprağa vermek için Suriye'ye gitti. Geçen pazartesi günü, bir gurup sığınmacı Yunanistan adalarına geç

Suriyeli babanın kahreden bekleyişi

İzmir'in Çeşme ilçesinden tekne ile Yunanistan'a gitmeye çalışırken teknenin batması ile 4 çocuğu denizde boğulan Suriyeli baba Ali Alsaho, çocuklarını toprağa vermek için Suriye'ye gitti.

Geçen pazartesi günü, bir gurup sığınmacı Yunanistan adalarına geçmek isterken motor arızası yaptı. Denizin ortasında kalan tekne dalgalara dayanamayıp suya gömüldü. Olayda Suriyeli Ali Alsaho, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, Ali Alsaho'nun kızları 9 yaşındaki Amar, 7 yaşındaki Şahazeren, 4 yaşındaki Sacide ve 2 yaşındaki oğlu Muhammed Alsaho denizde boğuldu.

Suriyeli sığınmacı Alsaho'nun eşi Ayşe, kızı 4 yaşındaki Cennet, 1 yaşındaki Ömer ve 20 günlük oğlu İslam ise denizde yapılan tüm aramaya rağmen bulunamadı. Suriye'de ticaretle uğraşırken ülkesindeki iç savaş nedeniyle Avrupa'ya gitme umuduyla yola çıkan ancak eşi ve 3 çocuğu denizde kaybolan Ali Alsaho, denizden çıkarılan 4 çocuğunun otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu morgunda bekledi sonra cesetleri bugün teslim aldı. Gözyaşları içerisinde tek tek çocuklarının cesedini morgdan çıkaran acılı baba Ali Alsaho, ayakta güçlükle durabildi. Cenazeleri teslim alan Alsaho, çocuklarının cenazesini hava yolu ile önce Gaziantep'e oradan kara yolu ile Suriye'nin Deryrizor bölgesine götürüp defnedeceği öğrenildi.

Öte yandan Ali Alsaho'nun çocuklarını toprağa verdikten sonra tekrar İzmir'e dönüp denizden çıkarılamayan eşi ve 3 çocuğu için bir umut bekleyeceği bildirildi.

Suriyeli babanın kahreden bekleyişi

Suriyeli babanın kahreden bekleyişi

Suriyeli babanın kahreden bekleyişi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem