Suriye'den atılan roket Kilis'e düştü!

  Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 roket mermisi, Kilis'te kent merkezindeki 4 mahalleye düştü. Kentte korku ve paniğe yol açan patlamalarda şarapnel parçalarının isabet ettiği Sıdıka Mavzer adlı kadınla Mert Özkan adlı çocuk ödü, 2 kişi

Suriye'den atılan roket Kilis'e düştü!

 

Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 roket mermisi, Kilis'te kent merkezindeki 4 mahalleye düştü. Kentte korku ve paniğe yol açan patlamalarda şarapnel parçalarının isabet ettiği Sıdıka Mavzer adlı kadınla Mert Özkan adlı çocuk ödü, 2 kişi ise yaralandı.
 
Olay bugün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Suriye'den IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden Rus yapımı çok namlulu roketatar silahı Katyuşa'dan atılan 8 roket mermisinden 2'si Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki Vali Konağı yakınına, 3'ü Kazım Karabekir Mahallesi'ne, 1'i Turgut Özal Mahallesi'ne ve 2'si Tibilevler Mahallesi'ne düştü. 
 
Kilis Devlet Hastanesi yakınındaki Dede Korkut Caddesi üzerine roket mermisinin düştüğü sırada dışarıda bulunan 54 yaşındaki Sıdıka Mavzer ve 5 yaşındaki Mert Özkan ile kimlikleri henüz açıklanmayan 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis,  sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. 
 
Yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınarak hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Sıdıka Mavzer yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan Mert Özkan da ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e hastaneye götürülürken yolda öldü. Diğer 2 yaralının tedavileri ise sürüyor.
 
Güvenlik güçleri, Anadolu Lisesi ile Hasan Sünnüoğlu İlk ve Ortaokulu'ndaki öğretmen ve öğrenciler okullardan tahliye edilerek bölgeden uzaklaştırılırken, vatandaşların roket mermisi düşen bölgeleri terk etmeleri yönünde de uyarılarda bulundu. Olay yerindeki ilk incelemede Katyuşa roket mermileri olduğu belirlenen mermilerin düştüğü bölgelerde delil toplandı.
 
VALİLİK: 1 ÖLÜ
 
Kilis Valiliği tarafından yaşanan olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bazı binalarda hafif hasar meydana geldiği duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Suriye'den geldiği tahmin edilen 4 roket mermisi Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine düşmüştür. Karabekir Mahallesi Zümrüt sokağa düşen roket mermisinden kopan parçadan yaralanan bir vatandaşımız kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Saat 14.45 sıralarında düşen bir roket mermisi sonucunda 2 çocuk yaralı olarak hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluşmuştur. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz."
 
TOPÇU BİRLİKLERİ MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ
 
Olayın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından roket mermilerinin geldiği Suriye yönüne misliyle karşılık verildi. 
 
Sınır hattındaki topçu birlikleri Suriye'ye angajman kuralları çerçevesinde Fırtına obüsleriyle misliyle top atışı yaptı.
 
ROKETLERİN ATILDIĞI BÖLGE IŞİD, FETİH ORDUSU VE PYD ÜÇGENİNDE
 
Roket mermilerinin düştüğü Kilis'in yaklaşık 10 kilometre uzağında bulunan Azez kasabasının kontrolü Özgür Suriye Ordusu tarafından sağlanıyor. Ancak Azez'in yaklaşık 10 kilometre batısındaki bölgelerde kontrolü IŞİD, yaklaşık 8 kilometre doğusunda ise kontrolü PYD'de bulunan Afrin yer alıyor. Azez'de çeşitli muhalif grupların oluşturduğu Sultan Murad Tümeni'nin de dahil olduğu Fetih Ordusu ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgenin kontrolü Fetih Ordusu'na geçmişti.
 
DAHA ÖNCE DE AYNI BÖLGEDEN ROKET ATILMIŞTI
 
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 ve 23 Ocak günleri ateşlenen Katyuşa roket mermileri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 2 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. Bu olayların ardından en son geçen 2 Şubat'ta bir eve mühimmat isabet etmiş şans eseri kimse yaralanmamıştı.
 
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler