Suriye'deki olaylarda ölü sayısı 173

 Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye’de rejime bağlı güçlerin muhaliflere yönelik saldırılarında ölü sayısının 173’e yükseldiğini bildirdi.SNHR, Şam ve banliyölerinde aralarında Filistinlilerin de bulunduğu 100, Deyru’z Zor’da 16, Halep’te 23, Hama

Suriye'deki olaylarda ölü sayısı 173

 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye’de rejime bağlı güçlerin muhaliflere yönelik saldırılarında ölü sayısının 173’e yükseldiğini bildirdi.

SNHR, Şam ve banliyölerinde aralarında Filistinlilerin de bulunduğu 100, Deyru’z Zor’da 16, Halep’te 23, Hama’da 11, Dera’da 10, İdlib’de 6, Humus ve Lazkiye’de 3’er, Kuneytra’da ise 1 kişinin öldüğünü duyurdu.

Şam’ın Zemelka bölgesinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 23, yine Şam kırsalında 22 cesedin bulunduğu haber verildi.

Suriye ordusunun Ürdün sınırındaki Dera’da düzenlediği operasyonlarda ise 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çıkan çatışmada ordu birliklerinin de zayiat verdiği öğrenildi.

Öte yandan Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep’ten Türkiye sınırına giden bir sığınmacı grubunun bulunduğu bölgeyi bombaladığı öne sürüldü. Sayıları yaklaşık 300 olarak tahmin edilen grubun, bölgedeki ağaçlar altında kalan siviller olduğu belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi edinilemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem