Suriye'de Türk TIR'ına ateş açıldı!

Suriye'den Türkiye'ye dönmekte olan Türk tırına sivil giyimli kişiler tarafından ateş açıldı.

Suriye'de Türk TIR'ına ateş açıldı!

Suriye'den Türkiye'ye dönmekte olan Türk TIR'ına, sınıra 15 kilometre kala sivil giyimli kişiler tarafından ateş açıldı. Tır şoförü saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Suriye’den transit geçiş yapan Türk TIR'ına sivil giyimli kişiler tarafından ateş açıldığı, 12 kurşunun isabet ettiği TIR'ın şoförünün saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan 31 ADN ... plakalı TIR ile Türkiye’ye giriş yapan 26 yaşındaki Salih Yıldırım, Suudi Arabistan’dan dönerken Suriye’de saldırıya uğradığını söyledi. Türkiye’ye sınırına 15 kilometre kala, sivil giyimli kişilerin silahlarla TIR’a ateş ettiğini belirten Salih Yıldırım, şunları anlattı:

"Suudi Arabistan’a boş çuval götürdüm, yükü boşaltıp, Suriye üzerinden Türkiye’ye dönmek için başka bir Türk TIR'ı ile yola çıktım. Türkiye sınırına 15 kilometre kala sivil giyimli yaklaşık 100 kişi, yolu kesip 'dur' işareti yaptı. Ben de durmak için yavaşlayınca onlar yolu açıp kenara çekildi, yol açılınca durmadan devam ettim. Arkamdan TIR’a pompalı tüfek ve tabancalarla ateş açtı. Saldırı üzerine hızla bölgeden kaçtık."

Reyhanlı’ya geldiğinde tırını incelediğinde 12 kurşun isabet ettiğini ettiğini belirten Salih Yıldırım, saldırıdan yara almadan kurtulmasının mucize olduğunu anlattı. Diğer TIR şoförü 32 yaşındaki Sabit Diken ise, saldırganların sivil giyimli olduğunu ve artık Suriye’ye gitmenin çok tehlikeli olduğunu söyledi.

21 Kasım’da Suudi Arabistan’dan dönen Türk hacıları taşıyan otobüslere de silahlı saldırı düzenlenmiş, asker üniformalı kişiler tarafından yapılan bu saldırıda 2 kişi yaralanmıştı.

Reyhanlı Kaymakamlığı daha önce yaptığı açıklamada, Suriye’ye giden Türk vatandaşlarının gece karanlığına kalmadan dönmelerini istemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler