Suriye'de katliam: 114 ölü!..

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin, yönetim karşıtlarına yönelik çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, 21'i çocuk 7'si kadın 114 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafı

Suriye'de katliam: 114 ölü!..

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin, yönetim karşıtlarına yönelik çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, 21'i çocuk 7'si kadın 114 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere hava ve karadan düzenlediği saldırılarda Halep'te 70, Dera'da 20, İdlib'te 7, Humus'ta 5, Deyru'z Zor ve başkent Şam'ın banliyölerinde dörder, Hama'da 2, Rakka ve Lazkiye'de birer olmak üzere 114 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Esed yönetimine karşı savaşan İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep Merkezi Cezaevinin çevresini kuşattığını ve Suriye ordu birlikleriyle çatıştığını kaydetti. Suriye Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterlerin her gün saat 09.00 ile 14.00 arasında Halep'e "varil bombalı" saldırılar düzenlediği bildirilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin 8 günden bu yana süren saldırıları nedeniyle şehrin "viraneye" döndüğü, birçok bölgede altyapının çöktüğü ve yolların kullanılamaz hale geldiği vurgulandı. Halep ve çevre beldelerinin rejime bağlı güçlerin yoğun saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, bölgede kalanların da evlerini terk etmeye başladığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Esed güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Yermuk, Berze, Dareyya, Cobar ve Kabun banliyölerine havan topu ve roketlerle saldırdığı duyuruldu. Öte yanda Suriye resmi makamları, Halep ve çevresindeki beldelere "varil bombasıyla" saldırmasıyla ilgili bir açıklama yapmazken resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Humus, İdlib ve başkent Şam'ın kırsalında gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler