Suriye Ürdün'e saldırdı

 Suriye-Ürdün sınırında gece saatlerinde tansiyon yine yükseldi. Sınır yakınlarında ateş açan Suriyeli askerlerle Ürdün askerleri arasında çatışma çıktı. Tel Shihab Turra bölgesinde çıktığı belirtilen çatışmada, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan

Suriye Ürdün'e saldırdı

 

Suriye-Ürdün sınırında gece saatlerinde tansiyon yine yükseldi. Sınır yakınlarında ateş açan Suriyeli askerlerle Ürdün askerleri arasında çatışma çıktı. Tel Shihab Turra bölgesinde çıktığı belirtilen çatışmada, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre silahlı araçların da kullanıldığı çatışma, Ürdünlü kaynaklar tarafından da doğrulandı.

 

Geçtiğimiz hafta da çatışmanın benzeri Lübnan sınırında yaşanmıştı. Suriye ordusu, Ürdün'e kaçmak isteyen Suriyelilere ateş açmış veLübnan askerlerinin ateşe karşılık vermesi üzerine 1 asker yaralanmıştı.

 

1500 SIĞINMACI DAHA GELDİ

 

Yoğun çatışmaların yaşandığı Suriye'den kaçışlar da devam ediyor. Suriye'deki şiddet olaylarından kaçan 51'i asker, 15'i yaralı toplam bin 507 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerinde sınıra gelen bin 507 Suriyeli, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu. Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi.

 

Grupta bulunan aralarında 2 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı, 1 binbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 2 başçavuşun da olduğu 51 asker ve aileleri Apaydın Kampı'na, diğer Suriyelilerin ise Kahramanmaraş'a gönderildiği öğrenildi.

 

Suriye'de şiddet olaylarının başlamasından bu yana Türkiye'ye sığınan mülteci sayısı 50 bini aşmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem