Suriye uçakları yaklaşınca!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait iki adet SU-24 uçağının sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye iki F-16 uçağının yönlendirildiği ancak söz konusu hava aracının sınıra 1.8 ve 2.1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.Genelkurm

Suriye uçakları yaklaşınca!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’ye ait iki adet SU-24 uçağının sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye iki F-16 uçağının yönlendirildiği ancak söz konusu hava aracının sınıra 1.8 ve 2.1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye’ye ait; bir adet SU-24 uçağının Cilvegözü/Hatay güneyinden ve bir adet SU-24 uçağının Karbeyaz / Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracının sınıra 1.8 ve 2.1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

Öte yandan, altı adet F-16 uçağı ile Ege’de eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek, bu uçuşlar esnasında Yunanistan’a ait iki adet F-16 uçağı tarafından, 45 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem