Suriye sınırında sıcak saatler

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet İnsansız Hava Aracı (İHA)'nın sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi.Ancak söz konusu Suriye

Suriye sınırında sıcak saatler

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet İnsansız Hava Aracı (İHA)'nın sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi.

Ancak söz konusu Suriye'ye ait İHA, sınıra bu kez yaklaşık 200 metre kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. Aynı şekilde iki adet Türk F-16 uçağı, Suriye'ye ait MI-17 helikopterinin sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak söz konusu Suriye'ye ait hava aracı da sınıra bu kez yaklaşık 400 metre kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

RADAR TACİZİ

Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan iki adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu bir adet SA-5 füze sistemi tarafından, 40 saniye süre ile kilidini muhafaza etmek suretiyle dört kez tacizde bulunuldu. Bundan ayrı olarak bir başka F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu bir adet SA-17 füze sistemi tarafından, toplam 13 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle üç kez tacizde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler