Suriye sınırında bir asker yaralandı!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa Viranşehir Kapı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında; Suriye'den Türkiye'ye yedi şahsın siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiğinin tesip

Suriye sınırında bir asker yaralandı!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Şanlıurfa Viranşehir Kapı Hudut Karakolu sorumluluk sahasında; Suriye'den Türkiye'ye yedi şahsın siyasi sınırı geçerek mayınlı sahaya girdiğinin tesip edildiği bildirildi.

Bu durum üzerine, olay bölgesine sevk edilen Kapı Hudut Karakolu Ani Müdahele Mangası (AMM) tarafından şahıslara "Dur" ikazında bulunulduğu vurgulanarak “ Ancak 'Dur' ikazına uymayan şahıslar Suriye istikametine doğru geri kaçmıştır. Bu esnada sınırın Suriye tarafından Türkiye istikametine 5-6 el hafif silah ateşi açılmıştır. Suriye tarafından açılan bu ateşe, AMM personeli tarafından misli ile karşılık verilmiştir. Ancak, Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir personelimiz bacağından yaralanarak Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılmış ve tedavisi yapılmıştır. Hayati tehlikesi yoktur” denildi.

Açıklamada, olay ile ilgili 7'nci Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığına, Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığına ve Ceylanpınar Kaymakamlığına bilgi verildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler