Suriye sınırında 9 ayda 300 operasyon!

Güvenlik güçlerinin Reyhanlı ilçesi Suriye sınırında bulunan bölgelerde akaryakıt kaçakçılığına yönelik 9 ayda 300 operasyon gerçekleştirdiği bildirildi. Yaklaşık bin ton gümrük kaçağı mazotun ele geçirildiği operasyonlarda 400 kişi gözaltına alındı.Güven

Suriye sınırında 9 ayda 300 operasyon!

Güvenlik güçlerinin Reyhanlı ilçesi Suriye sınırında bulunan bölgelerde akaryakıt kaçakçılığına yönelik 9 ayda 300 operasyon gerçekleştirdiği bildirildi. Yaklaşık bin ton gümrük kaçağı mazotun ele geçirildiği operasyonlarda 400 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri Reyhanlı ilçesine bağlı sınır köyleri Kuşaklı, Bükülmez, Oğlupınar, Kavalcık ve Beşaslan ile bu güzergahlarda kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Söz konusu bölgede kaçakçılıkla mücadele kapsamında son 9 ayda 300 operasyonun gerçekleştirildiği, bu operasyonlarda gümrük kaçağı olduğu tespit edilen bin ton mazotun ele geçirildiği belirtildi.

Yol uygulamaları ve ihbarlar üzerine yapılan operasyonlarda Suriye'den getirildiği değerlendirilen akaryakıtın taşınmasında kullanılan çoğunluğu kamyon, otomobil ve kamyonet 250 araca da el konulduğu bildirildi.

Zaman zaman gerginliklerin ve çatışmaların yaşandığı bu operasyonlar kapsamında 400 kişinin gözaltına alındığı, zanlılardan 44'ünün tutuklandığı ifade edildi.

Suriye sınır hattında bulunan köylerde ve yol kontrollerinde ele geçirilen gümrük kaçağı akaryakıtın ve el konulan araçların piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu bildirildi.

Reyhanlı ilçesine bağlı Suriye sınırında bulunan bölgelerde denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem